Tandartskosten

Meneer is een alleenstaande man. Hij ontvangt een Wajong-uitkering. Er ligt beslag op de uitkering en op het vakantiegeld. Van de belastingdienst ontvangt hij de huur- en zorgtoeslag. Er zijn schulden van bijna € 30.000,-. Er is geen ruimte in het budget om te reserveren voor onvoorziene uitgaven. Een lening bij de kredietbank is niet mogelijk. De aanvraag van bijzondere bijstand is afgewezen. Meneer heeft een bewindvoerder. De bewindvoerder doet een aanvraag voor tandartskosten van € 900,-. Dit betreft de eigen bijdrage en een deel eigen risico. Meneer heeft veel last van zijn gebit. De boventanden zijn door persoonlijke omstandigheden erg beschadigd. De wortels en de zenuwen van de tanden van meneer sterven af, waardoor meneer veel pijn ervaart in zijn tanden en kiezen. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 900,- verstrekt voor de tandartskosten.

Vervoer

Betreft een aanvraag voor een fiets voor een alleenstaande man. De fiets van meneer is stuk en is niet meer te repareren. Meneer werkt (dagbesteding) met behoud van de uitkering. Hij heeft een fiets nodig om naar het werk te kunnen gaan. Meneer ontvangt een PW-uitkering en de huur- en zorgtoeslag van de belastingdienst. Er is een achterstand in de premiebetaling bij de zorgverzekering. Hiervoor is door de bewindvoerder een betalingsregeling getroffen. Door deze aflossing is er geen ruimte in het budget om voor een fiets te reserveren. Bijzondere bijstand is niet mogelijk. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 200,- verstrekt voor een fiets.

Medische kosten

Betreft een aanvraag voor een bril. Meneer zijn ogen zijn sterk achteruitgegaan. Hij ontvangt een vergoeding van zijn zorgverzekeraar van € 100,-. Meneer kan zelf € 200,- betalen. Het resterende bedrag € 160,- vraagt de bewindvoerder van het gezin aan bij SUN Groningen en Drenthe. Het inkomen bestaat uit een ZW- en WW-uitkering. Er is een schuld en hiervoor is een betalingsregeling getroffen. De vaste lasten van de afgelopen maanden zijn hoog. Dit komt mede door een val van mevrouw. Ze heeft haar heup gebroken en hierdoor zijn er veel zorgkosten ontstaan. De aanvraag bijzondere bijstand is afgewezen en een lening bij de kredietbank is niet mogelijk. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 160,- verstrekt voor de bril.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter