Tandartskosten
Meneer is een alleenstaande man. Hij ontvangt een PW-uitkering. Van de belastingdienst ontvangt hij de huur- en zorgtoeslag. Er zijn schulden van totaal € 14.109,- en een schuldregeling is aangevraagd. Een lening bij de kredietbank behoort hierdoor niet tot de mogelijkheden. De aanvraag bijzondere bijstand is afgewezen. Meneer heeft een bewindvoerder. Hij ontvangt weekgeld van € 80,00. De financiële problemen ontstonden door een combinatie van te hoge financiële verplichtingen en faalangst van meneer waardoor hij ontwijk-gedrag ging vertonen. De bewindvoerder doet een aanvraag voor tandartskosten. Er zijn 2 offertes ingeleverd van totaal € 1.858,-. Vanwege schulden bij de zorgverzekeraar kan meneer niet aanvullend worden verzekerd. De faalangst en onzekerheid van meneer worden versterkt door zijn slechte gebit en de daarbij komende slechte adem. Stap voor stap hoopt de bewindvoerder meneer te helpen zijn plekje in de maatschappij in te nemen. De bewindvoerder heeft aangegeven dat meneer maximaal 10% van de tandartskosten zelf kan betalen. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 1.000,- verstrekt voor de tandartskosten. Een bedrag van € 700,- is door het Hazewinkelfonds verstrekt.

Woninginrichting en legitimatiebewijs
Meneer is een alleenstaande man. Hij heeft een tijdje in detentie gezeten en verblijft nu tijdelijk intern bij een organisatie. Om weer volledig zelfstandig te worden dienen er een aantal zaken te worden geregeld. Allereerst moet er een identiteitskaart worden aangevraagd om daarna een PW-uitkering aan te kunnen vragen. Daarnaast moet meneer zich inschrijven als woningzoekende bij de woningbouwvereniging. Meneer heeft geen niet de financiële middelen om zelf deze kosten te dragen. Meneer ontvangt alleen de zorgtoeslag van de belastingdienst. De bewindvoerder is druk bezig om de schulden in kaart te brengen. Daarna zal er een schuldregeling worden aangevraagd. De bewindvoerder doet een aanvraag voor de kosten van identiteitskaart, inschrijfgeld woningcorporatie, bank, beddengoed, handdoeken, keukenspullen en tweedehands televisie. Een totaalbedrag van € 430,- is aangevraagd. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 430,- voor bovenstaande zaken verstrekt.

Woninginrichting
Betreft een aanvraag voor een bed voor een gezin. Het inkomen bestaat uit een PW-uitkering en de huur- en zorgtoeslag van de belastingdienst. Er zijn schulden van ruim € 80.000,-. Het gezin heeft een bewindvoerder. Het weekgeld is € 70,-. Er is geen ruimte om te reserveren voor onvoorziene uitgaven. De aanvraag bijzondere bijstand is afgewezen. Vanwege de schulden is een lening bij de kredietbank ook niet mogelijk. Meneer heeft ernstige rugklachten en is voor verder onderzoek door gestuurd naar het UMCG. Wel is al geconstateerd dat het bed van het echtpaar verouderd is en echt aan vervanging toe is. Er is geen geld om een nieuw bed te kunnen kopen. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 500,- verstrekt voor een nieuw bed en matras.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

Get There ICT professionals