Woninginrichting en huishoudelijke apparatuur

Mevrouw is naar Nederland gekomen om haar dochter te helpen. Haar dochter is gedupeerd door de toeslagenaffaire. Ze heeft hulp van haar moeder nodig omdat het niet goed gaat met dochter. Mevrouw heeft eerst een paar maanden bij haar dochter ingewoond, maar het huis was te klein voor een extra persoon. Ongeveer 2 maanden geleden heeft mevrouw een eigen woning gevonden, maar er is helaas geen budget om de woning in te richten. De medewerker van het sociaal team doet een aanvraag voor woninginrichting. De aanvraag van bijzondere bijstand is afgewezen. Ook is een lening bij de kredietbank afgewezen. Mevrouw ontvangt een PW-uitkering. Van de belastingdienst ontvangt ze de huur- en zorgtoeslag. Mevrouw haar dochter had nog een bed voor haar moeder, verder heeft mevrouw nog tweedehands meubels kunnen krijgen. Helaas is de inrichting nog niet compleet. Mevrouw heeft nog een bank, tafel, keukenspullen, kast, gasfornuis en wasmachine nodig. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 1.250,- verstrekt voor het inrichten van de woning.

Gezinshereniging

Meneer heeft van de IND een positieve beschikking ontvangen. Zijn familie bestaande ui 5 personen mogen naar Nederland komen. Meneer ontvangt een PW-uitkering. Van de belastingdienst ontvangt hij de huur- en zorgtoeslag. Meneer heeft budgetbeheer bij de kredietbank. Hij ontvangt per maand geld om van te leven. Meneer heeft schulden en hiervoor zijn betalingsregelingen getroffen. Een lening bij de kredietbank is niet mogelijk en bijzondere bijstand wordt niet door de gemeente verstrekt. De hulpverlener van Vluchtelingenwerk doet een aanvraag voor een gift van € 200,- zodat de familie naar Nederland kan komen. De totale kosten van de vliegtickets zijn € 2.010,-. Meneer kan zelf een bedrag van € 50,- betalen. Vluchtelingenwerk heeft een toekenning van € 1.760,- gedaan. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 200,- verstrekt voor de vliegtickets, zodat meneer herenigd kan worden met zijn familie.

Woningstoffering

Betreft een aanvraag voor een alleenstaande man. Meneer woonde tot voor kort weer bij zijn moeder in, maar zijn moeder wordt gekort op haar inkomen en raakt hierdoor in de financiële problemen. Daarom het van groot belang dat meneer verhuisd naar een eigen onderkomen. Meneer heeft met urgentie een woning toegewezen gekregen. Meneer ontvangt een PW-uitkering. Van de belastingdienst ontvangt hij de huur- en zorgtoeslag. Er zijn schulden waardoor een lening bij de kredietbank niet mogelijk is. De aanvraag van bijzondere bijstand is afgewezen. Meneer heeft een bewindvoerder. De bewindvoerder heeft aangegeven dat er niet gereserveerd kon worden voor een verhuizing. Er is geen spaargeld. De bewindvoerder doet een aanvraag voor een vloer, rolgordijnen en verf. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 750,- verstrekt voor de woningstoffering en verf.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter