Woningstoffering

Mevrouw is een alleenstaande vrouw. Ze ontvangt een WIA-uitkering. Van de belastingdienst ontvangt ze de huur- en zorgtoeslag. Mevrouw heeft schulden en heeft hiervoor een WSNP-traject. Een lening bij de kredietbank is niet mogelijk. Bijzondere bijstand is ook niet mogelijk. Mevrouw heeft budgetbeheer bij de kredietbank en ontvangt € 46,- weekgeld. De hulpverlener doet een aanvraag voor een nieuwe vloer en vraagt een bedrag aan van € 500,-. De oude vloer heeft mevrouw al verwijderd omdat het volledig was versleten. De kosten van de vloer zijn in totaal € 800,-. Mevrouw kan vanuit het vakantiegeld € 300,- bijleggen. Het overige vakantiegeld wordt gebruikt voor de aanschaf van een tafel. Mevrouw is een paar jaar geleden verhuisd naar de huidige woning. Ze moest toen verhuizen omdat de woning erg verwaarloosd en vervuild was. In de nieuwe (huidige) woning lag oude vloerbedekking en dat is nu helemaal versleten. Het is noodzakelijk dat er een nieuwe vloer wordt gelegd. Mevrouw heeft niet voldoende geld om het gehele bedrag voor de vloer te betalen. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 500,- verstrekt voor de vloer.

Medische kosten

Meneer en mevrouw zijn een samenwonend stel. Het inkomen bestaat uit een PW-uitkering en alle toeslagen van de belastingdienst. Voor de schulden van ruim € 76.000,- zijn ze toegelaten tot de WSNP. Een lening is hierdoor niet mogelijk. De aanvraag bijzondere bijstand is afgewezen. Er is geen geld voor onvoorziene uitgaven. Mevrouw heeft in het dagelijks leven een bril nodig. De sterkte van de glazen is toegenomen en mevrouw heeft een nieuwe bril nodig. De hulpverlener doet een aanvraag voor € 300,-. Er is een offerte van een bril ingeleverd. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 300,- verstrekt voor een nieuwe bril.

Gezinshereniging

Meneer heeft een positieve beschikking van de IND voor de gezinshereniging met zijn vrouw en kinderen ontvangen. Zij kunnen hun visum ophalen bij de Nederlandse ambassade in Beiroet en ze moeten vanuit Syrië daar naartoe reizen. Vervolgens zullen zij vanuit Beiroet naar Nederland vliegen. Vanwege de hoge kosten voor de reis van Syrië naar Beiroet en de extra kosten van PCR-testen heeft meneer niet het volledige bedrag kunnen sparen. Het bedrag voor de vliegtickets van € 850,- kan meneer niet meer betalen. Meneer ontvangt een PW-uitkering en de huur- en zorgtoeslag van de belastingdienst. Hij heeft een lening bij de kredietbank waardoor er niet nog een lening kan worden afgesloten. Bijzondere bijstand is niet mogelijk. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 850,- voor vliegtickets verstrekt zodat meneer herenigd kan worden met zijn vrouw en kinderen.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter