Legitimatiebewijs

Mevrouw is een alleenstaande vrouw. Ze heeft inkomsten uit werk via een uitzendbureau. Er ligt beslag op het inkomen, waardoor mevrouw maar € 81,00 per week krijgt uitbetaald. De bewijsstukken voor de herberekening van de beslagvrije voet zijn opgestuurd, maar de deurwaarder kan geen uitspraak doen over wanneer de herberekening zal plaatsvinden. Van de belastingdienst ontvangt mevrouw de huurtoeslag. Er ligt beslag op de zorgtoeslag. Mevrouw heeft schulden. De totale schuldenlast moet nog worden uitgezocht. Bij de verhuurder staan meerdere maanden huur open en daarnaast zijn er nog andere schuldeisers. De medewerker van de gemeente, vanuit het project vroegsignalering, heeft een gesprek met mevrouw gehad. Het blijkt dat mevrouw geen geldig legitimatiebewijs heeft en ook geen geld heeft om een nieuwe aan te vragen. Er moet een doorverwijzing naar de kredietbank worden gedaan, maar voor een inschrijving is een geldig legitimatiebewijs nodig. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 80,00 verstrekt voor een legitimatiebewijs en pasfoto’s.

Huishoudelijk apparatuur

Mevrouw is een alleenstaande jonge vrouw met 2 kinderen. De PW-uitkering is aangevraagd. Ze ontvangt alle toeslagen van de belastingdienst. Mevrouw heeft schulden € 38.651,00. Een lening bij de kredietbank is hierdoor niet mogelijk. De bijzondere bijstand kan niet worden aangevraagd omdat de PW-uitkering nog niet is toegekend. Mevrouw heeft een bewindvoerder. Er is geen spaargeld. Mevrouw ontvangt weekgeld van € 60,00. De bewindvoerder doet een aanvraag voor een koelkast. Mevrouw woonde tot voor kort samen met haar toenmalige partner en haar 2 minderjarige kinderen. De partner is weggegaan en heeft zich uitgeschreven van haar adres. De ex-partner had een huurkoelkast. Deze is teruggenomen door de leverancier omdat ex-partner de overeenkomst heeft beëindigd. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 275,00 verstrekt voor een koelkast.

Tandartskosten

Betreft een aanvraag voor een alleenstaande man. Hij ontvangt een zak- en kleedgelduitkering. De zorgtoeslag wordt ingehouden vanwege schulden bij de belastingdienst. Meneer heeft schulden van bijna € 7.400,00. Een lening bij de kredietbank is hierdoor niet mogelijk. Bijzondere bijstand wordt niet verstrekt. Door de kredietbank wordt beschermingsbewind aangevraagd. Meneer maakt nu gebruik van budgetbeheer. De hulpverlener doet een aanvraag voor tandartskosten. Een offerte van € 1.041,00 is ingeleverd en het gaat om een plaatprothese. Meneer ontvangt geen vergoeding vanuit de zorgverzekering en hij heeft geen aanvullende tandartsverzekering. Meneer is opgenomen in een kliniek. De behandeling is vooral gericht op de verslavingsproblematiek en de terugkeer naar de maatschappij waaronder aandacht voor huisvesting, werk, schulden, sociale contacten, structuur en het oppakken van eigen verantwoordelijkheid. Meneer is langere tijd verslaafd en werkt hard om zonder gebruik zijn leven weer op te pakken. Na de behandelperiode gaat hij naar een begeleide woonvorm. Tijdens de behandeling is (gebit)verzorging een onderdeel van de totale behandeling. Hij heeft enorm veel pijn aan zijn gebit. Meneer kan de tandartskosten niet betalen en daarom doet de hulpverlener een aanvraag. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 1.041,00 verstrekt voor de tandartskosten.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

Donatie SUN Groningen Armoedefonds