Medische kosten

Betreft een aanvraag voor een bril voor een alleenstaande man. Hij ontvangt een WAO-uitkering. Van de belastingdienst ontvangt hij de zorgtoeslag. Hij heeft geen recht op huurtoeslag. Meneer heeft schulden van € 13.629,00. Er zijn regelingen getroffen met de schuldeisers. Een lening bij de kredietbank behoort niet tot de mogelijkheden. Bijzondere bijstand is ook niet mogelijk. Meneer heeft sinds november 2018 een bewindvoerder. Hij ontvangt leefgeld van € 50,00 per week. Er is een spaarrekening met een saldo van € 146,00. Dit is nodig voor het eigen risico en voor de extra kosten van energie en gas. De bewindvoerder doet een aanvraag voor een bril. Er is een offerte van € 380,00 ingeleverd. Dit is een correcte offerte voor een multifocale bril. De bewindvoerder heeft aangegeven dat het budget elke maand net rond komt. Er wordt elke maand gereserveerd voor de afrekening van de energie. Helaas is er bijna geen geld om te reserveren voor onvoorziene uitgaven. Er is geen geld voor de aanschaf van een nieuwe bril. Meneer heeft een aanvullende verzekering bij de zorgverzekering, maar er is geen vergoeding voor een bril mogelijk. Meneer heeft een maatschappelijk werker die 2 keer per week bij meneer langskomt. De hulpverlener heeft aangegeven dat de huidige bril van meneer niet goed meer functioneert. De bril is 10 jaar oud en het pootje van de bril is afgebroken. Een reparatie is geen optie meer en er is een nieuwe bril uitgezocht. De bril is voor meneer noodzakelijk om goed te kunnen zien in het verkeer, het lezen van de medicatie die hij neemt, bedienen van de telefoon om contact met kennissen te hebben en om televisie te kunnen kijken. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van
€ 380,00 verstrekt voor een bril.

Gezinshereniging

Meneer heeft een positieve beschikking ontvangen van de IND voor de gezinshereniging met zijn vrouw en 5 kinderen. Zij kunnen op 2 maart 2022 hun visum ophalen bij de Nederlandse ambassade in Beiroet en moeten vanuit Syrië hier naartoe reizen. Vervolgens zullen zij vanuit Beiroet naar Nederland vliegen. Vanwege de hoge kosten voor de reis van Syrië naar Libanon, de extra kosten van PCR-testen voor zowel de reis naar Libanon als de vlucht naar Nederland, heeft meneer niet het volledige bedrag kunnen sparen. Er ontbreekt nog een bedrag van € 850,00. Dit zijn de kosten van de vliegtickets van Beiroet naar Nederland. Meneer ontvangt een PW-uitkering en huur- en zorgtoeslag van de belastingdienst. Hij heeft een lening bij de kredietbank. Bijzondere bijstand is niet mogelijk voor de vliegtickets. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 850,00 verstrekt voor vliegtickets, zodat meneer herenigd kan worden met zijn vrouw en kinderen.

Woninginrichting en huur woning

Betreft een aanvraag voor een alleenstaande man. Meneer ontvangt een Wajong-uitkering en de zorgtoeslag van de belastingdienst. De huurtoeslag is aangevraagd. Voor de schulden heeft meneer een schuldregeling bij de kredietbank. Voorheen moest meneer de bewindvoerderskosten zelf betalen, maar dat hoeft nu niet meer want meneer heeft beschermingsbewind bij de kredietbank. Meneer had een lange tijd een beschermd wonen traject en hij is nu klaar om zelfstandig te gaan wonen. Vanwege de hoge vaste lasten was er geen ruimte om te reserveren voor de dubbele huur en de verhuiskosten. De bewindvoerder doet een aanvraag voor de eerste huur en een deel van de woninginrichting. Meneer kan niet alle meubels meenemen vanuit de oude woonsituatie. De aanvraag bijzondere bijstand is afgewezen. Meneer heeft een wasmachine, koelkast, gasfornuis, bed, bank en kast nodig. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 1.570,00 verstrekt voor de huur en de woninginrichting.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

energiearmoede