Huur woning en legitimatiebewijs

Het betreft een spoedaanvraag voor een echtpaar met een kind. Mevrouw ervaart vele problemen en heeft meerdere diagnoses, zoals een complexe PTSS. Dit heeft tot het bewust innemen van een overdosis geleid. De zaken zijn niet op orde en al het papierwerk loopt heel erg achter. Meneer ervaart heel veel stress en heeft kenmerken van een burn-out. Hij kan op dit moment niet veel aan en heeft veel zorgen met betrekking tot mevrouw. Er is met spoed een aanvraag voor budgetbeheer en bewind ingediend. Het is belangrijk dat de huur van de maand september wordt betaald, ter voorkoming van huisuitzetting (bewijs hiervan is met de aanvraag meegestuurd). Meneer is sinds kort bij mevrouw komen inwonen. Hierdoor moet de PW-uitkering worden aangepast. Voor deze wijziging is een geldig legitimatiebewijs nodig. Het legitimatiebewijs van meneer is niet meer geldig. De hulpverlener doet een aanvraag voor de huur en een legitimatiebewijs voor meneer. Door de hulpverlening en het uit handen geven van de financiën komt er hopelijk weer rust in het gezin. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 535,00 verstrekt voor de huur en legitimatiebewijs. Hiermee is voorkomen dat het gezin uit huis wordt gezet.

Medische kosten

Mevrouw heeft onlangs een aantal TIA’s gehad en daardoor is haar zicht verminderd. Hierdoor moet zij nieuwe brillenglazen hebben. Helaas heeft mevrouw niet de financiële middelen om de nieuwe brillenglazen te kunnen kopen. De aanvraag bijzondere bijstand is afgewezen. Mevrouw ontvangt een WAO-uitkering en de toeslagen van de belastingdienst. Door hoge schulden is er geen ruimte in het budget om te sparen. Een offerte en een medische toelichting zijn bij de aanvraag ingeleverd. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 499,00 verstrekt voor de brillenglazen. De glazen zijn iets duurder i.v.m. de afwijkingen van mevrouw haar ogen.

Woningstoffering

Betreft een aanvraag voor een vloer en gordijnen voor een alleenstaande man. Meneer is, vanwege een scheiding, recent verhuisd en heeft voor zijn nieuwe woninginrichting nodig. Hij heeft zijn woning deels kunnen inrichten met gekregen spullen, via weggeef-websites. In de woning ontbreekt nog een deel van de vloer op de benedenverdieping, er ligt nog niks op de trap en er ontbreken gordijnen voor de ramen. Meneer heeft een zoontje dat om de week bij hem is en ook voor hem is het belangrijk dat de woning een thuis is. Meneer krijgt begeleiding om de gebeurtenissen in het verleden een plek te geven en zijn leven weer op de rit te krijgen. Het inkomen van meneer is een PW-uitkering en de toeslagen van de belastingdienst. Meneer houdt maandelijks te weinig geld over om een buffer op te bouwen voor onvoorziene uitgaven. Er is geen spaargeld beschikbaar. De aanvraag van bijzondere bijstand en een lening zijn beide afgewezen. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 450,- verstrekt voor de vloer, traptegels en (rol)gordijnen.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

Donatie Veni-Etinam