Tandartskosten

Meneer en mevrouw zijn gehuwd en hebben samen 2 kinderen. Meneer ontvangt een Wajong-uitkering. Het inkomen wordt aangevuld met de PW-uitkering. Van de belastingdienst ontvangen ze alle toeslagen. Het gezin heeft schulden en hiervoor is er sinds december 2020 een minnelijke schuldregeling. Een lening is hierdoor niet mogelijk. De aanvraag van bijzondere bijstand is afgewezen. Er is beschermingsbewind en het gezin ontvangt weekgeld van € 100,00. De bewindvoerder doet een aanvraag voor tandartskosten voor mevrouw. Er is een offerte van de tandarts van € 1.661,00 ingeleverd. De offerte is anoniem voorgelegd aan onze onafhankelijke tandarts. Het blijkt dat de offerte niet correct is en er is een nieuwe offerte bij de tandarts opgevraagd. De begroting is aangepast en bedraagt € 807,00. Mevrouw heeft geen tandartsverzekering. Mevrouw heeft enorm veel pijn aan de tanden waardoor ze niet goed kan eten en slapen. Er moet veel aan het gebit gebeuren en er is sprake van achterstallig onderhoud waarbij saneren prioriteit heeft. Mevrouw staat open voor een rigoureuze en goedkope oplossing, namelijk een prothese. Ingrijpen is noodzakelijk om mevrouw haar algemene gezondheid te waarborgen. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 807,00 verstrekt voor de tandartskosten.

Gezinshereniging

Meneer heeft een positieve beschikking van de IND ontvangen voor zijn familie om naar Nederland te komen. De familie is nu in Jemen. Meneer ontvangt een PW-uitkering en de toeslagen van de belastingdienst. Meneer heeft geen geld kunnen sparen om tickets te kopen omdat hij zijn familie heeft moeten onderhouden. Hij heeft een bedrag moeten betalen om de familie naar het buurland te laten reizen. Vanuit hier kan de familie naar Nederland vliegen. De familie leeft in armoede en angst. Meneer heeft geen ruimte meer in zijn budget om de familie te onderhouden. Hij lost maandelijks een schuld af aan de Groningse Kredietbank. De aflossing is € 54,00 per maand. De kosten van de vliegtickets zijn ruim € 1.100,00. Vluchtelingenwerk betaalt het bedrag boven € 1.000,00. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 1.000,00 verstrekt zodat meneer herenigd kan worden met zijn familie.

Woninginrichting

Na meer dan een jaar dakloos te zijn geweest heeft meneer weer een zelfstandige woning gekregen. Hij ontvangt een PW-uitkering en de zorgtoeslag van de belastingdienst. De huurtoeslag is in aanvraag. De schulden zijn nog niet in kaart gebracht. Meneer heeft een bewindvoerder en die is druk bezig met de inventarisatie van de schulden. De bewindvoerder heeft nog niet kunnen reserveren voor het inrichten van de woning. De aanvraag van bijzondere bijstand is afgewezen. Een lening bij de kredietbank is niet mogelijk vanwege de schulden die meneer heeft. De hulpverlener doet een aanvraag voor woninginrichting zodat meneer een nieuwe start kan gaan maken. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 1.250,00 verstrekt voor witgoed, vloer, bed, linnengoed, kast en verf.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

Donatie TKP SUN Groningen Drenthe