Huishoudelijke apparatuur
Mevrouw is een alleenstaande vrouw. Haar man is een paar jaar geleden plotseling komen te overlijden. Ze heeft een roerige tijd achter de rug. Onlangs is ze met haar 3 kinderen verhuisd. In haar woning heeft ze nog geen koelkast en gasfornuis. Er is geen ruimte in het budget om dit te kunnen kopen. Door de hoge verhuiskosten van de afgelopen periode is er geen geld meer voor extra uitgaven. Er zijn schulden en dit moet nog in kaart worden gebracht. Een lening is niet mogelijk en bijzondere bijstand wordt niet verstrekt. Mevrouw ontvangt een Wajong-uitkering en de toeslagen van de belastingdienst. Er is geen spaargeld. Mevrouw heeft budgetbeheer bij de kredietbank. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 300,00 verstrekt voor een koelkast en gasfornuis.

 

Computer
Mevrouw is een alleenstaande vrouw met een zoon van 10 jaar oud. Ze ontvangt een PW-uitkering en alimentatie. Van de belastingdienst ontvangt ze alle toeslagen. Mevrouw heeft schulden bij de belastingdienst. Een lening bij de kredietbank behoort niet tot de mogelijkheden. Mevrouw heeft een spaarrekening met saldo € 2,35. De hulpverlener doet een aanvraag voor een laptop voor de zoon van mevrouw. Vanwege thuisonderwijs moet hij een eigen laptop hebben. De leenlaptop van school moest worden ingeleverd. Er is een brief van de school ingeleverd, dat er geen mogelijkheid is vanuit de school en dat mevrouw zelf moet zorgen voor een laptop. Bijzondere bijstand is afgewezen omdat de school ervoor moet zorgen. Stichting Leergeld heeft de aanvraag ook afgewezen omdat hij nog niet naar de middelbare school gaat. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 300,00 verstrekt voor een laptop voor de zoon van mevrouw zodat hij thuisonderwijs kan volgen.

 

Woninginrichting
Mevrouw is een alleenstaande vrouw en ze heeft een dochter. Het inkomen bestaat uit een WIA-uitkering. De toeslagen zijn bij de belastingdienst aangevraagd. Er zijn kleine achterstanden in de vaste lasten. Grote schulden lijken er niet te zijn, maar momenteel is er geen ruimte in het budget om te reserveren. Mevrouw haar relatie met haar ex-man is beëindigd. Ze heeft een nieuwe woning gevonden. Helaas mag ze van haar ex-man geen spullen meenemen en is ze samen met haar dochter in een leeg huis komen te zitten. De spullen zijn van meneer en hij weigert mee te werken om de inboedel te verdelen. Er is geen spaargeld. De lening bij de kredietbank en de aanvraag van bijzondere bijstand zijn beide afgewezen. Mevrouw verblijft nu veel bij familie en dit is geen wenselijke situatie. Het sociaal team is bij het gezin betrokken. De medewerker van het sociaal team doet een aanvraag voor woninginrichting. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 1.700,00 verstrekt voor vloer, gordijnen, kasten, lampen, bedden en witgoed.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

Mamaminifonds donatie