Leefgeld
Betreft een spoedaanvraag voor leefgeld voor 2 weken. Meneer is een alleenstaande man en heeft de zorg voor zijn jonge dochter. Hij heeft psychische problemen en heeft zich ziek gemeld. Door deze problemen heeft hij de post niet geopend en heeft hij niet gezien dat hij nog een vragenlijst van het UWV moest invullen. De hulpverlener van de gemeente probeert al dagen samen met meneer de vragenlijst in te vullen, maar helaas gaat er steeds iets mis met het verzenden van de vragenlijst bij het UWV. De hulpverlener heeft gekeken naar een oplossing bij de gemeente voor meneer, maar een lening of voorschot is niet mogelijk. Meneer heeft geen geld meer op zijn bankrekening staan en er is geen eten in huis. De hulpverlener doet een aanvraag voor 2 weken leefgeld in de hoop dat de WW-uitkering snel zal worden uitbetaald. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 160,00 verstrekt voor leefgeld.

Woningstoffering
Meneer is vanwege een scheiding onlangs verhuisd. Hij heeft een jonge zoon die om de week bij hem is. Meneer heeft begeleiding bij het verwerken van alle gebeurtenissen en krijgt ondersteuning bij het op de rit krijgen van zijn leven. De woning heeft hij deels in kunnen richten met gekregen spullen. Hij heeft echter geen geld om een vloer voor de benedenverdieping en gordijnen te kunnen kopen. Hij ontvangt een PW-uitkering en alle toeslagen van de belastingdienst. Elke maand houdt hij te weinig geld over om een buffer op te bouwen. Er is geen spaargeld. De aanvraag bijzondere bijstand en de aanvraag van een lening bij de kredietbank zijn beide afgewezen. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 450,00 voor vloer en gordijnen verstrekt.

Elektrische fiets
Mevrouw is een alleenstaande vrouw. Ze woont bij haar moeder en ontvangt studiefinanciering. Van de belastingdienst ontvangt ze de zorgtoeslag. Mevrouw kan geen lening afsluiten en leent maximaal bij DUO. De aanvraag WMO is afgewezen. Zij heeft tot 1 januari 2021 gewerkt in een supermarkt voor 3 uur per week (meer uren hield ze niet vol). In verband met de corona-crisis is haar contract niet verlengd. Mevrouw heeft geen spaargeld. De hulpverlener doet een aanvraag voor een elektrische fiets. Er is een fiets gevonden en de kosten zijn € 1.309,00. Er is een medische verklaring ingeleverd. Mevrouw is ziek en staat onder behandeling in het UMCG. Mevrouw loopt tegen veel beperkingen aan die de ziekte met zich meebrengt. Door een tekort aan energie kan ze niet altijd meekomen met haar leeftijdsgenoten. Activiteiten die voor vele vanzelfsprekend zijn is voor mevrouw vaak niet haalbaar. Fietsen is hier een voorbeeld van. De moeder van mevrouw is hierdoor genoodzaakt om haar dochter te vervoeren om hiermee energie te besparen die mevrouw hard nodig heeft voor bijvoorbeeld school. Door ondersteuning met een elektrische fiets komt mevrouw minder moe op school, zodat ze de dag beter vol kan houden. De hulpverlener heeft de aanvraag bij het Hazewinkelfonds ingediend. Het Hazewinkelfonds heeft een toekenning van € 750,00 gedaan. De aanvraag is ook in behandeling genomen bij SUN Groningen en Drenthe. Door SUN Groningen en Drenthe is een gift van € 559,00 verstrekt voor een elektrische fiets. Met beide giften kan mevrouw de elektrische fiets aanschaffen.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

Kernkaart Sun Groningen en Drenthe