Vervoer
Voor een alleenstaande man is een aanvraag ingediend voor kinderfietsen. Meneer heeft 2 kinderen en eenmaal in de twee weken komen zijn kinderen een weekend bij hem. Hij heeft een bewindvoerder en is bezig met het aflossen van zijn schulden. Sinds kort heeft meneer werk en een groot deel van zijn inkomen gaat naar de schulden. Hij moet van een laag budget rondkomen en hij heeft weinig ruimte om iets extra’s aan zijn kinderen te geven. Meneer zou graag, in het kader van een gezonde levensstijl, met zijn kinderen gaan fietsen. De kinderen hebben geen fiets bij hun vader, waardoor zij veelal aan huis gekluisterd zitten. Beide kinderen hebben overgewicht en meneer wil graag dat zijn kinderen meer bewegen. De fietsen meenemen die de kinderen bij hun moeder hebben is geen optie. Meneer komt niet in aanmerking voor vergoeding van Stichting Leergeld, omdat de kinderen niet bij hem ingeschreven staan. Gezien de corona-crisis is het nu extra belangrijk dat de kinderen blijven bewegen en gezond blijven. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 250,00 verstrekt voor 2 kinderfietsen.

Studiekosten
Mevrouw is een alleenstaande vrouw en ze heeft een dochtertje. Ze ontvangt studiefinanciering en de toeslagen van de belastingdienst. Voor de schulden is een schuldregelingstraject in gang gezet. Ze heeft hulp van de kredietbank. Een lening en bijzondere bijstand zijn beide niet mogelijk. Mevrouw heeft een roerige tijd achter de rug en heeft veel stress van het co-ouderschap met de vader van dochter. Doordat vader van dochter op het adres heeft ingeschreven gestaan ontvangt ze geen kindgebondenbudget en kinderbijslag. Vader doet moeilijk over geld. Hierdoor loopt het budget niet meer en is er geen geld om te sparen voor onvoorziene uitgaven. Door een sociaal team is een aanvraag voor kosten van licenties en schoolboeken ingediend. Mevrouw gaat naar Noorderpoort BOL leerjaar 2-3 Verzorgende. Een betalingsregeling met school is vanwege het budget niet mogelijk en nieuwe schulden mogen niet worden gemaakt. Er is een overzicht ingeleverd met de kosten van licenties en boeken. Een totaalbedrag van € 296,00 moet worden betaald. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 296,00 verstrekt voor de licenties en schoolboeken, zodat mevrouw haar opleiding kan afmaken.

Woninginrichting
Mevrouw woont alleen met haar 2 kinderen op een bovenwoning. Ze is gescheiden en krijgt geen alimentatie. Ze heeft verschillende extra kosten door het uit huis plaatsen van haar kinderen, zoals reiskosten. Mevrouw ontvangt een PW-uitkering en de toeslagen. Vanuit het huwelijk met haar ex-man heeft zij nog een aantal schulden die ze maandelijks aflost. Mevrouw staat onder bewind. De meubels in de woning zijn stuk en versleten. Beide kinderen liggen nog in een ledikant en zijn hier nu echt uitgegroeid. De bank in de woonkamer is ook aan vervanging toe. Mevrouw is met haar budget niet in staat zelf hierin te voorzien. De aanvraag bijzondere bijstand is afgewezen. Aangezien haar sociale netwerk zich vooral buiten de provincie bevindt kan ze hier ook geen beroep op doen. Er is weinig tot geen contact. Mevrouw krijgt in het dagelijks leven begeleiding. De hulpverlener doet ook de aanvraag omdat de situatie verre van wenselijk is voor mevrouw en haar kinderen. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 750,00 verstrekt voor de meubels.

Elektrische fiets
Mevrouw is een alleenstaande vrouw. Ze ontvangt een Wajong-uitkering en de zorgtoeslag van de belastingdienst. Mevrouw heeft schulden van € 2.500,00. Een lening bij de kredietbank is niet hierdoor niet mogelijk en bijzondere bijstand wordt niet verstrekt. Mevrouw heeft sinds april 2018 een bewindvoerder. Ze ontvangt weekgeld van € 40,00. Er is geen spaarrekening en geen ruimte in het budget om grote uitgaven te doen. De bewindvoerder doet een aanvraag voor een elektrische fiets en vraagt een bedrag aan van € 1.599,00. Een offerte van een elektrische fiets is ingeleverd. Mevrouw heeft een licht verstandelijke beperking. Op jonge leeftijd is mevrouw aangereden door een auto en op iets latere leeftijd heeft ze een brommerongeluk gehad. Er is kraakbeen verwijderd uit haar knie. Al deze gebeurtenissen maken dat mevrouw haar lichamelijke gezondheid niet optimaal is. Bij inspanning heeft ze snel pijnklachten. Kleine korte stukjes fietsen is geen probleem, maar langere afstanden kan ze niet lopen of fietsen. Er is een medische verklaring van de huisarts ingeleverd. Mevrouw woont in een 24-uurs woonvoorziening. Mevrouw heeft gebruik gemaakt dagbesteding. Mede door Corona en het stoppen van haar werkzaamheden op haar oude dagbestedingsplaats is mevrouw sinds maart 2020 thuis. Mevrouw is prikkelbaar en kan weinig van een ander verdragen. Daarbij moet iedereen om haar heen rekening met haar houden en is ze niet in staat om rekening met een ander te houden. Dit gedrag neemt af wanneer mevrouw een zinvolle dag invulling heeft. Mevrouw heeft gesolliciteerd bij een nieuwe dagbestedingslocatie. Dit is 10 kilometer van haar woonplaats. Ze moet zelf voorzien in het vervoer naar deze locatie. Mevrouw is erg gemotiveerd om aan de slag te gaan, maar omdat ze niet de financiële middelen heeft om het openbaar vervoer te betalen is ze aangewezen op een fiets. Maar 10 kilometer is te ver om dit af te leggen op een gewone fiets. Als ze een elektrische fiets zou hebben, dan kan ze naar dagbesteding gaan en vergroot haar bewegingsvrijheid en keuzevrijheid. Ook zal ze voldoening halen uit haar werkzaamheden wat haar zelfbeeld en zelfvertrouwen vergroot. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 1.599,00 verstrekt voor een elektrische fiets.

Laptop
Mevrouw is een alleenstaande vrouw en ze ontvangt een PW-uitkering. Van de belastingdienst ontvangt ze de huur- en zorgtoeslag. Sinds juni 2020 heeft mevrouw een schuldregeling (saneringskrediet). Hierdoor is een lening bij de kredietbank niet mogelijk. De aanvraag bijzondere bijstand is afgewezen. Mevrouw heeft wel via de witgoedregeling een wasmachine kunnen krijgen. Mevrouw heeft budgetbeheer en schuldregeling bij de kredietbank. Ze ontvangt € 60,00 weekgeld. Er is geen spaarpotje voor onvoorziene uitgaven. De hulpverlener doet een aanvraag voor een laptop en vraagt € 300,00 aan. Mevrouw heeft zich in juni 2019 gemeld bij de hulpverlening. Ze had geen uitkering, geen werk, gestopt met de studie, schulden, slecht contact met ouders en had verkeerde vrienden. Ze was onder behandeling van een zorginstelling. De hulpverlener heeft mevrouw geholpen met o.a. de administratie en overzicht maken van de schulden. De uitkering en schuldhulpverlening zijn vervolgens aangevraagd. Nu blijkt dat er een dreigende uithuiszetting is, in verband met overlast. Een rechtszaak is, met hulp van juridische ondersteuning, aangevraagd. Het contact met de ouders is hersteld. De volgende stap is studie/baan en netwerk uitbreiding. Mevrouw heeft haar studie stopgezet maar wil heel graag weer aan de slag om dagbesteding te hebben. Een laptop heeft mevrouw niet en dit is wel nodig om aan de slag te kunnen gaan. In deze tijd van corona-crisis is het niet altijd mogelijk om in een internetcafé/bibliotheek achter een computer te gaan zitten. In deze tijd moet bijna alles online worden gedaan. Mevrouw kan niet sparen om een laptop te kunnen kopen. De hulpverlener ondersteunt haar zodat de zelfredzaamheid wordt vergroot. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van
€ 300,00 verstrekt voor een laptop.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter