Elektrische fiets

Meneer is een alleenstaande man. Hij ontvangt een Participatiewet-uitkering en de toeslagen van de belastingdienst. Meneer heeft beschermingsbewind. Ondanks de vele schulden heeft meneer toch een bedrag van € 150,00 kunnen sparen. Een aantal jaren geleden heeft meneer een ongeluk gehad. Hierdoor moest meneer worden geopereerd. Bij de operatie zijn er grote fouten gemaakt, waardoor volledig herstel van zijn knie niet meer mogelijk is. Lopen kan alleen voor kleine stukjes. Meneer heeft dagbesteding en heeft aangepast werk, zodat hij toch nog enigszins mee kan doen in de maatschappij. Zijn knie en het lopen is door de jaren heen steeds minder geworden. Fietsen op een gewone fiets is niet meer mogelijk. Een elektrische fiets zou meneer weer meer vrijheid geven en dan kan hij op de fiets naar zijn werk. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 900,00 verstrekt. Met het spaargeld en de gift kan meneer een elektrische fiets kopen.

Gas en elektriciteit

Mevrouw heeft zich gemeld op het spreekuur van de kredietbank, vlak nadat zij is afgesloten van gas en elektriciteit door Enexis. Dit was het moment voor mevrouw om zich voor hulp te melden bij de kredietbank. Ze zag het niet aankomen dat ze werd afgesloten, geeft mevrouw aan in het gesprek bij de kredietbank. Mevrouw is ingeschreven voor budgetbeheer en een schuldregeling. Daarnaast is er een nieuwe energieleverancier gevonden, waar mevrouw zonder waarborgsom aangemeld kan worden. Mevrouw heeft onvoldoende ruimte in haar budget om de af- en aansluitkosten aan Enexis te betalen. Om deze reden wordt er door de kredietbank een aanvraag voor € 263,00 bij SUN Groningen en Drenthe gedaan. Dit bedrag is door SUN Groningen en Drenthe als gift verstrekt.

Overig

Mevrouw is een alleenstaande vrouw. Ze ontvangt een Participatiewet-uitkering en pensioen. Van de belastingdienst ontvangt ze de huur- en zorgtoeslag. Mevrouw heeft schulden van bijna € 1.500,00. Een lening is niet mogelijk en bijzondere bijstand vanuit WMO wordt niet verstrekt. Er is geen spaargeld en mevrouw heeft beschermingsbewind. Mevrouw heeft meerdere interne aandoeningen en heeft evenwichtsstoornissen. Hierdoor valt ze of dreigt ze te vallen en dit gebeurt dagelijks. Ze woont in een seniorenwoning. Door de evenwichtsstoornissen heeft ze problemen met het gaan staan en gaan zitten. De kans van vallen is groot en daardoor is mevrouw angstig. Er is grote kans op letsel als ze valt. Mevrouw maakt al 10 jaar gebruik van een sta-op stoel. Deze stoel is kapot en het repareren is niet meer lonend vanwege de leeftijd van de stoel. Helaas worden de sta-op stoelen niet meer vergoed door de zorgverzekeraar. Er is een offerte van een tweedehandse stoel van € 1.650,00 ingeleverd. Een nieuwe sta-op stoel kost € 3.500,00. Het Hazewinkelfonds heeft een gift toegekend van € 750,00. De hulpverlener heeft aangegeven een afwijzing van een ander fonds te hebben gekregen. De aanvraag bij SUN Groningen en Drenthe is de laatste mogelijkheid om de sta-op stoel te kunnen aanschaffen. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 900,00 verstrekt voor de sta-op stoel.

Woninginrichting en huishoudelijk apparatuur

Meneer is een alleenstaande man en is sinds enkele maanden gescheiden. Hij heeft 3 kinderen die om het weekend bij hem thuis zijn. Zijn inkomsten zijn een WAO-uitkering en zorg- en huurtoeslag van de belastingdienst. Meneer staat onder bewind en de bewindvoerder doet een aanvraag voor bedden, wasmachine en stofzuiger. De aanvraag voor bijzondere bijstand is afgewezen. Een lening is niet mogelijk. Financieel heeft meneer het erg krap. Er is geen ruimte voor onvoorziene kosten. Meneer heeft geen bedden voor zijn kinderen. Sinds de scheiding slapen de kinderen op te kleine matrassen. Daarnaast heeft meneer geen wasmachine. Hij doet af en toe de was bij de buren. Ook is zijn stofzuiger stuk. Meneer heeft veel last van stress. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 1.000,00 verstrekt voor de bedden, wasmachine en stofzuiger.

Medische kosten

Mevrouw en meneer hebben sinds 4 maanden budgetbeheer. De inkomsten zijn een ZW-uitkering en toeslagen van de belastingdienst. De kredietbank is bezig met het stabiliseren van de vaste lasten. Daar waar noodzakelijk zijn er betalingsregelingen getroffen met instanties in de vaste lasten om ontruiming of afsluiting te voorkomen. Op dit moment is er geen ruimte in het budget. Mevrouw heeft een bril nodig en deze wordt niet vergoed door de zorgverzekering. De budgetcoach vraagt een bril aan voor mevrouw ter waarde van € 350,00. De offerte laat zien dat het om een bril met varifocus glazen gaat. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 350,00 verstrekt voor de bril.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

Kernkaart 2019