Betreft aanvraag van een e-bike

Mevrouw woont samen met man en 3 kinderen en ontvangen een P-wet uitkering. Ze ontvangen van de budgetbeheerder een weekgeld van € 85,00. Mevrouw heeft reuma en heeft last van haar knieën. Ze kan zonder veel pijn niet meer fietsen op een gewone fiets. De e-bike heeft ze nodig om haar kinderen naar school te brengen en voor allerlei activiteiten. Lopen is ook vanwege de pijn geen optie. Bij de aanvraag zit een verklaring van de arts.

De gemeente verstrekt geen bijstand hiervoor en ze kan geen lening bij de kredietbank afsluiten omdat er geen aflossingsruimte is. De kosten van de e-bike zijn € 1500,00. De aanvraag is door de hulpverlener ook ingediend bij het Hazewinkelfonds. SUN en het Hazewinkelfonds hebben de kosten van de fiets gedeeld.

 

Betreft aanvraag kosten sportschool

SUN Groningen heeft een gift vertrekt aan een jonge vrouw voor kosten van de sportschool (half jaar tot een bedrag van € 225,00). Therapeuten vonden dat ze moest bewegen ivm (geestelijke) gezondheid. Mevrouw gaat hier met haar begeleiders heen. Het gaat om jonge vrouw met een turbulent leven (drugs/geweld) en langdurige opname.

 

Betreft reparatie fiets en aanschaf koelkast

Meneer heeft een baan als postbezorger. Hij heeft schulden en heeft budgetbeheer. Meneer gaat op de fiets naar zijn werk in verband met gezondheidsproblemen heeft hij een E-bike gekregen. Door een val heeft de fiets flinke schade opgelopen. Meneer is afhankelijk van zijn fiets om naar zijn werk te gaan. Hij gaat nu lopend en dat is lichamelijk erg belastend. Tevens is de koelkast nodig aan vervanging toe. Bijzondere bijstand en een lening zijn niet mogelijk in deze situatie.

De hulpverlener doet de aanvraag voor meneer bij SUN voor een gift van € 300,00. We hebben overleg gehad met de budgetbeheerder. Er is geen ruimte in het budget en ook zij staan achter de aanvraag van meneer. Wij hebben een gift hiervoor verstrekt.

 

Betreft aanvraag reiskosten gezinshereniging

Meneer van 38 jaar oud ontvangt een P-wet uitkering en heeft een schuld van een lening voor de kosten van de woninginrichting. Zijn vrouw en 4 kinderen zijn uit Eritrea naar Ethiopië gevlucht en mogen nu naar Nederland komen. De reiskosten bedragen € 1200,00. Meneer heeft zelf € 400,00 bijeengekregen, € 400,00 is vanuit de kerken betaald en voor het restant is een beroep op SUN gedaan. Wij hebben een gift van € 400,00 verstrekt

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

Petra Yntema: Bureauhoofd SUN Groningen