SUN Groningen Drenthe Casussen

Betreft aanvraag voor woninginrichting

Een man met alleen AOW heeft zware psychische klachten en door de stress ook nog hartklachten. Hij heeft met urgentie een woning gekregen in de Groningse wijk Beijum, omdat hij in het dorp waar hij eerder woonde, erg vereenzaamde. Hij moet de eerste maand dubbele huur betalen. Hij staat onder bewind, heeft ruim € 31.000,- aan schulden en krijgt zo’n € 67,- leefgeld per week.

Er is geen ruimte in zijn budget om deze kosten te betalen. We hebben hiervoor een gift verstrekt.

 

Betreft aanvraag voor busvervoer

Een vrouw woont met haar twee kinderen in de vrouwenopvang van Kopland aan het Martinikerkhof. Zij is gevlucht voor de vader van de kinderen. De man is gokverslaafd, gewelddadig en verwaarloost zijn gezin. De vrouw woont met haar kinderen nu ongeveer vijftien maanden in Nederland. De kinderen zijn de taal nog niet geheel machtig en zitten in een schakelklas in de wijk Beijum. Het zou voor de kinderen fijn zijn, als ze op deze school kunnen blijven. Door alles wat zij hebben meegemaakt, is structuur en geborgenheid nu erg belangrijk volgens de hulpverlening.

Mevrouw heeft nog geen inkomen; hier is Kopland nog mee bezig. Zij krijgt eten van Kopland, maar geld voor het vervoer naar en van school van de kinderen is er niet. Fietsen is geen optie, te ver voor de kinderen alleen en ze zijn helemaal niet bekend met fietsen. Kopland vraagt een gift voor twee maanden busvervoer. Dit hebben we gehonoreerd.

 

Betreft aanvraag voor fiets, computer en gordijnen

Deze man is langdurig verslaafd geweest aan alcohol en drugs. Sinds vijf maanden is hij clean. Hij is verstandelijk beperkt en heeft ADHD. Hij staat onder bewind en krijgt € 50,- weekgeld. Hij heeft ruim € 28.000,00 aan schulden.

Hij heeft sinds een aantal weken dagbesteding. Hij zou hier graag op de fiets naar toe gaan. Hij moet daar tien kilometer voor fietsen. Een tweedehands fiets zou handig zijn, maar kost € 100,-.

Verder is de man analfabeet; hij wil graag leren lezen, maar heeft hier vanzelfsprekend hulp bij nodig, en een computer. Een tweedehands computer kost € 125,-.

Als laatste mist hij in verschillende kamers gordijnen. Vooral in zijn slaapkamer is dat lastig. De gordijnen kosten € 115,-.

Omdat hij drie jaar geleden bijstand voor woninginrichting heeft ontvangen, krijgt hij dit nu niet nog een keer van de gemeente.

Wij hebben voor de drie kosten een gift verstrekt.

 

Betreft aanvraag ter voorkoming van woningontruiming

Voor een 47-jarige alleenstaande man dreigt een dag na de aanvraag een woningontruiming. De man werkt weliswaar, maar verdient een inkomen onder de bijstandsnorm. Hij heeft geen aanvullende bijstand gevraagd. Hij heeft, voor zover nu bekend, een schuldenlast van ruim € 12.000,-.

Hij heeft zware psychische problemen en heeft zich aangemeld bij de crisisafdeling van Lentis vanwege suïcidale klachten. Lentis heeft hem voor praktische ondersteuning doorgestuurd naar het WIJ-team Oosterpark. De afgelopen maanden heeft hij gezworven. De inmiddels vertrokken onderhuurder in zijn woning heeft de huur niet betaald waardoor nu huisuitzetting dreigt.

Kortgeleden heeft de man bijstand aangevraagd. De GKB kan pas iets doen als zijn inkomen weer op orde is. Zijn bijstandsconsulent werkt ook voor het WIJ-team Oosterpark en de woningcorporatie gaat nu akkoord met de betaling van de helft van de schuld plus huurbetaling van de maand juni. Hiermee wordt ontruiming voorkomen. In samenspraak met het WIJ-team, in overleg met de GKB en met de werkgever van meneer wordt er nu voor gezorgd dat ook voor juli de huur wordt betaald.

Wij hebben hiervoor een gift verstrekt.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

Mamaminifonds