Stichting Goede Doelen Valthe heeft SUN Groningen geselecteerd als een van haar goede doelen voor het jaar 2016. Deelnemers en sponsoren van de Monstertoertocht Valthe- Groningen-Valthe, die op 21 augustus werd gehouden, hebben gezamenlijk een aardig bedrag bijeengebracht.

Zo kon het gebeuren dat Frits Alberts, wethouder in de gemeente Borger-Odoorn op zaterdag 22 oktober een cheque van € 1750,- uitreikte aan Kundien van Loo, secretaris van SUN Groningen. Die was daar zichtbaar erg blij mee.

Ondanks dat op zondag 21 augustus de deelname aan de 7e  editie van de Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe ietwat tegenviel, konden de gekozen Goede Doelen tóch een heel aardig bedrag in ontvangst nemen.

Het aantal deelnemers was lager dan voorheen in verband met de erg late vakantieperiode, terwijl daarnaast Piet Paulusma en Buienradar zeer regenachtig weer hadden voorspeld. Daar waar het op de dag zelf overigens nagenoeg droog weer was. Minder deelnemers, maar toch nog een meer dan prima opbrengst. Dit omdat de Stichting Goede Doelen al jarenlang kan rekenen op een groot aantal trouwe sponsors en ook Team Biny Vos weer een aardige financiële bijdrage heeft geleverd. De fietsers bonden de strijd aan met de wegen en de heuvels in de provincies Drenthe en Groningen, daar waar zo’n honderd wandelaars genoten van een leuke wandeltocht over vijf, tien of vijftien km door de bossen rondom Valthe, uitgezet door partner Wandelvereniging Bargermarke uit Emmen.

Al fietsend en wandelend brachten de deelnemers op deze manier een aardig bedrag bij elkaar voor de drie regionale Goede Doelen 2016, te weten KWF Kankerbestrijding Afdeling Borger-Odoorn, het Kees Dekkinga Fonds en SUN (Stichting Urgente Noden) uit Groningen. Dit laatste omdat er ook in Groningen een startlocatie is en er in die plaats intensief wordt samengewerkt met toerfietsclub Het Trapstel.

Op zaterdag 22 oktober heeft Frits Alberts, wethouder Gemeente Borger-Odoorn tijdens een feestelijke bijeenkomst namens de Stichting Goede Doelen Valthe aan de vier gekozen Goede Doelen elk een cheque van maar liefst € 1750,- overhandigd, die allen maar al te blij waren met dit enorme bedrag. Daarnaast heeft de Stichting Goede Doelen Valthe als een soort van wildcards een cheque van € 500,- uitgereikt aan zowel Hospice Het Huis van Heden te Emmen, Stichting Present te Groningen als ook aan Alpe d’Huzes.

 

Een blije Kundien van Loo met de cheque van € 1750,- Foto: Bert Tibbe

Er was sprake van een feestelijke bijeenkomst omdat er door de organisatoren van Valthe Groningen Valthe een mijlpaal is bereikt. De Monstertoertocht is namelijk na een zeer strenge beoordeling door de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) bekroond met maar liefst drie sterren, het hoogst haalbare. Daarnaast is de tocht meteen gekwalificeerd als “NTFU Klassieker” en heeft daarmee een bijzondere status verkregen. Voor meer informatie omtrent de uitmuntende beoordeling, zie www.valthegroningenvalthe.nl.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd tevens afscheid genomen van voorzitter Frank Hermans, bestuurslid van het eerste uur. Frank legt het voorzitterschap neer, omdat hij gaat verhuizen naar elders in het land. De Stichting dankt Frank voor zijn inzet gedurende de afgelopen jaren.

Op zondag 27 augustus 2017 zal de 8e  editie van de Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe worden gehouden, met naast het fietsen wederom de wandeltochten. Mocht u een (regionaal) Goed Doel voor willen dragen, dan kunt u dit doen door middel van het zenden van een e-mail aan info@valthegroningenvalthe.nl.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter