Betreft een aanvraag voor tandartskosten.

Een alleenstaande vrouw van 38 jaar met een bijstandsuitkering zit in beschermingsbewind bij de GKB. Het WIJ-team dient namens haar een aanvraag voor tandartskosten in. De totale nota, inclusief kosten voor de mondhygiëniste bedraagt € 606,83. Mevrouw heeft via de collectieve verzekering een aanvullende tandartsverzekering. Deze verzekering kent een jaarlijks maximum van € 350,00, een bedrag dat voor dit jaar al is verbruikt.

Dan blijkt dat de GKB kosten voor de mondhygiëniste reserveert. Omdat dit voor deze mevrouw steeds terugkerende kosten zijn. Maar deze reserve is niet toereikend. Al met al heeft SUN Groningen een gift verstrekt. Die maakte twee wortelkanaalbehandelingen mogelijk en haar pijnklachten waren verholpen.

 

Betreft aanvraag voor energiekosten.

Een alleenstaande  man van 62 jaar is sinds augustus 2016 afgesloten van gas/licht. Toen zijn moeder eind vorig jaar ernstig ziek werd, is hij bij haar ingetrokken om haar te verzorgen. Na haar overlijden eind oktober 2016 is hij weer terug naar zijn eigen woning gegaan. Maar omdat hij zijn financiën heeft verwaarloosd, ligt er nu beslag op zijn inkomen.

Hij heeft zich bij de GKB gemeld voor budgetbeheer. Hij moet nu eerst zijn schuld aflossen bij Enexis, voordat hij weer opnieuw kan worden aangesloten. De GKB doet een aanvraag voor hem in. SUN Groningen verstrekt een gift en deze meneer komt de winter door. Een borg is niet nodig, omdat de zaak via de GKB kan worden geregeld.

 

Betreft een gift voor drie maanden internet en abonnement alarmering.

Een alleenstaande man heeft zich in 2014 gemeld bij de GKB met problematische schulden.

Eind 2015 is hij gescheiden. Ten gevolge van deze scheiding heeft hij een aantal maanden problemen gehad met het ontvangen van zijn zorgtoeslag. Die werd onterecht nog overgemaakt aan zijn ex- partner. Daarnaast werd er enkele maanden onterecht beslag gelegd op zijn uitkering. Door deze samenloop van beslagen zijn er opnieuw achterstanden ontstaan.

Daardoor is er nu geen budget voor het voor drie maanden benodigde internet in verband met een alarmsysteem en het abonnement hierop. Dit alarmsysteem is belangrijk voor hem, omdat hij door ziekte af en toe (weg-)valt. Met dit systeem kan hij om hulp vragen.

Omdat de nieuwe achterstanden buiten zijn schuld zijn ontstaan en omdat zijn inkomsten over niet al te lange tijd weer stabiel zullen zijn, heeft SUN Groningen een gift verstrekt om de totale kosten van € 325,00 te voldoen.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter