Betreft geld voor een identiteitsbewijs

Het gaat hier om een familie die diep in de schulden zit. Meneer volgt een traject richting werk via de gemeente. Mevrouw is hoogzwanger. De GKB wil deze familie helpen met een schuldenregeling, anders dreigt ook nog eens huisuitzetting. Maar mevrouw heeft geen geldig identiteitsbewijs, en dat is nu juist nodig voor de aanvraag bij de GKB. Om grotere problemen voor te blijven heeft SUN een gift verstrekt voor ID en pasfoto s tot een bedrag van € 65,00.

Betreft een gift voor leefgeld

Het betreft hier een alleenstaande moeder met drie kinderen. Mevrouw is door een reorganisatie haar baan kwijtgeraakt. Enkele maanden geleden heeft mevrouw haar bekken gebroken. Daardoor is zij nu aan huis gebonden en verblijven de kinderen momenteel hoofdzakelijk bij haar ex-partner. Ze eten wel af en toe bij haar.

Bij de schulden van mevrouw gaat het vooral om achterstanden in de betaling van haar vaste lasten. Deze achterstanden zijn ontstaan door de grote terugval in inkomen na het verliezen van haar baan. Mevrouw heeft momenteel een inkomen op bijstandsniveau.

Zij is aangemeld bij de GKB en per 1 januari 2016 krijgt mevrouw weer wat meer ruimte in haar budget. Dan ontvangt zij weer een maandelijkse voorlopige teruggave wegens hypotheekrente, evenals de volledige zorgtoeslag. Op dit moment krijgt de GKB het budget maar net rond voor wat betreft de vaste lasten. Er is totaal geen ruimte voor leef geld tot 1 januari 2016. Humanitas en de GKB hebben SUN gevraagd om een gift voor vijf weken leefgeld à € 60 euro. SUN heeft deze mevrouw inmiddels € 300,00 aan leefgeld verstrekt.

Betreft een gift voor woninginrichting

Mevrouw is 20 jaar. Ze is net moeder geworden en op zich zelf gaan wonen. Samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin is zij bezig om alle zaken op orde te krijgen met betrekking tot haar inkomsten, toeslagen en kinderbijslag. Ze krijgt vanwege haar leeftijd een lagere normuitkering. Haar ouders dragen niet bij aan haar levensonderhoud; hiertegen loopt een procedure.

De gemeente verstrekt geen bijstand, omdat de ouders moeten bijdragen in de noodzakelijke kosten.   Zij heeft met spoed een wasmachine en babykleding nodig, en om haar niet de dupe te laten worden van de situatie, heeft SUN haar Reshare-bonnen verstrekt voor de kleding en een gift voor een tweedehands wasmachine.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

wethouder Annalies Usmany