Aanvraag voor levensonderhoud

Betreft een aanvraag van Limor voor leefgeld voor een alleenstaande vrouw van 20 jaar oud. Ze heeft een zoontje van 14 maanden oud. Ze is na het verbreken van haar relatie op straat komen te staan en woont nu in de opvang van Limor. De uitkering is aangevraagd en mevrouw heeft nu totaal geen geld meer. Ze leefden voorheen van de Wajong uitkering van haar partner. De hulpverlener vraagt voor 4 weken leefgeld tot een totaalbedrag van € 200,00 om de periode te overbruggen. SUN Groningen heeft een gift van € 200,00 verstrekt.

 

Aanvraag voor legitimatiebewijs

Betreft een aanvraag van de GKB voor een echtpaar. De heer en mevrouw hebben budgetbeheer en hebben een krap budget. Uit telefonische informatie van de GKB blijkt dat meneer 3 keer per week naar het ziekenhuis in Groningen moet en dat zij beide een speciaal dieet hebben. Als gevolg hiervan krijgen zij een hoger weekgeld om in de noodzakelijke kosten te kunnen voorzien. Ze hebben ongeveer € 2.000,00 schulden, ook als gevolg van zijn ziekte. Ze ontvangen een PW-uitkering. Er is geen ruimte om de kosten van identiteitsbewijs te betalen. SUN Groningen heeft hiervoor een gift verstrekt.

 

Aanvraag voor medische kosten

De hulpverlener van het Leger des Heils doet een aanvraag voor behandeling voor pedicure voor een meneer van 30 jaar oud. Meneer heeft een begeleid wonen traject bij het Leger des Heils. Hij heeft een bewindvoerder voor zijn financiën. Hij ontvangt een PW-uitkering en toeslagen van de belastingdienst. Meneer heeft meerdere schulden. Er ligt beslag op het vakantiegeld en er is geen ruimte in het budget voor extra uitgaven. De hulpverlener doet een aanvraag voor 6 behandelingen bij een pedicure en de kosten zijn € 175,00. Meneer was voordat hij bij Leger des Heils kwam jaren zwervende geweest en liep altijd op blote voeten. Hierdoor heeft hij veel schade aan zijn voeten en ontstekingen en is het medisch noodzakelijk dat meneer zich hier aan laat helpen. SUN Groningen heeft een gift van € 175,00 verstrekt.

 

Aanvraag voor woninginrichting

WIJ team Groningen doet een aanvraag voor woninginrichting voor een alleenstaande man van 24 jaar oud. Via Bureau Woonkans heeft meneer een woning toegewezen gekregen. Hij heeft een bewindvoerder omdat hij een laag IQ heeft en zijn eigen financiën niet kan beheren. Meneer heeft ongeveer € 11.000,00 aan schulden. Hij ontvangt een PW-uitkering en krijgt wekelijks € 40,00 aan leefgeld. Voordat meneer deze woning heeft gekregen was hij zwervende. Er is geen geld om de woning in te richten. De bijzondere bijstand is afgewezen en een lening bij de GKB is vanwege de hoge schulden niet mogelijk. De medewerker van het WIJ team Groningen doet een aanvraag voor vloerbedekking, koelkast, wasmachine, bank, tafel + stoelen en servies. SUN Groningen heeft een gift van € 900,00 verstrekt.

 

Aanvraag voor huishoudelijk apparatuur

Betreft een aanvraag voor een wasmachine voor een alleenstaande mevrouw van 60 jaar met veel zorgen. Het gaat slecht met mevrouw haar gezondheid. Mevrouw heeft astma, artrose, hartklachten en ervaart veel stress. De stress komt vooral door haar lichamelijke klachten maar ook door schulden die mevrouw heeft. Maatschappelijk werk ondersteunt mevrouw veel en helpt waar het kan. De schulden worden netjes maandelijks afgelost. Hierdoor is er alleen geen ruimte meer voor de aanschaf van een wasmachine. De hulpverlener vermeld dat als mevrouw nu een was draait staat de keuken binnen een half uur blank. Sociaal team doet een aanvraag voor een wasmachine voor mevrouw. Een lening is afgewezen en de bijzondere bijstand is ook afgewezen. SUN Groningen heeft een gift van € 275,00 vertrekt.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter