Betreft een aanvraag voor een babykamer
Mevrouw is een alleenstaande vrouw van 26 jaar oud. Ze is 32 weken zwanger van haar eerste kindje. Ze ontvangt een Participatiewet uitkering en de toeslagen van de belastingdienst. Mevrouw heeft verschillende schulden en heeft budgetbeheer via de GKB. Een lening is niet mogelijk. Bijzondere bijstand is afgewezen. De hulpverlener vraagt een gift aan van € 450,00 voor een babykamer (bed, matras, kast etc.). Voor mevrouw is het niet mogelijk geweest om te sparen omdat ze aflost op haar schulden. Er is geen ruimte in het budget. Mevrouw heeft in haar omgeving niemand die haar financieel kan steunen, vader van het ongeboren kindje is niet meer in beeld. Hulpverlener heeft samen met mevrouw een kraampakket en een babypakket aangevraagd. Als het kindje is geboren zal mevrouw haar inkomen omhoog gaan omdat zij dan ook kindgebondenbudget en kinderbijslag zal ontvangen.

SUN Groningen en Drenthe heeft nu alleen het noodzakelijke vergoed en een gift van € 450,00 verstrekt. Mevrouw kan later zelf de andere benodigdheden aanschaffen (zoals een box, traphekjes).

Betreft een aanvraag voor een reparatie fiets met garantie
Meneer is een alleenstaande man van 24 jaar. Meneer woont sinds kort op zichzelf, heeft hiervoor in een woongroep geleefd. Meneer ontvangt een Participatiewet uitkering en de toeslagen van de belastingdienst. Er zijn verschillende schulden. Meneer staat onder bewind bij De Bewindvoerster. Een lening is niet mogelijk en de bijzondere bijstand is afgewezen. De hulpverlener doet een aanvraag voor een reparatie van meneer zijn fiets. Een reparatie van de fiets is het zeker nog waard. De fietsenmaker heeft hiernaar gekeken. Meneer gebruikt zijn fiets om overal van A naar B te komen. Hij heeft dagbesteding en is ook druk op zoek naar werk via de sociale dienst en zijn begeleiding.

SUN Groningen en Drenthe heeft voor de reparatie van de fiets een gift van € 150,00 verstrekt.

Betreft een aanvraag voor een vloer en gasfornuis
Meneer ontvangt een Participatiewet uitkering en toeslagen van de belastingdienst. Er zijn veel schulden en hierdoor is er een zeer krap budget. WIJ Groningen-Hoogkerk gaat hiermee aan de slag met meneer. Een lening behoort niet tot de mogelijkheden en bijzondere bijstand is afgewezen. Meneer is sinds juli 2017 woonachtig in de huidige woning. Het is hem echter niet gelukt om zijn woning in de afgelopen 8 maanden zelfstandig helemaal goed bewoonbaar te maken. Meneer heeft niet de financiële middelen gehad om alles in een keer aan te schaffen. Hij leeft nu al geruime tijd op een betonnen vloer. Voor meneer zijn gezondheid is de leefomgeving niet wenselijk. Hij heeft veel luchtweginfecties door het stof en droge omgeving. Het WIJ-team zal meneer de komende tijd gaan begeleiden.

Door SUN Groningen en Drenthe is een gift verstrekt van € 325,00 voor vloer en gasfornuis.

Betreft aanvraag van een bed
Mevrouw van 37 jaar is gehuwd met meneer van 45 jaar. Ze hebben een zoon van 5 jaar oud. Ze ontvangen een uitkering van de gemeente en meneer werkt als postbezorger. Van de belastingdienst ontvangen ze alle toeslagen. De heer en mevrouw hebben beschermingsbewind bij Kompas Zuidlaren. De heer en mevrouw hebben een totale schuldenlast van € 31.064,57. Een lening behoort niet tot de mogelijkheden. Er is contact opgenomen met de bewindvoerder van Kompas Zuidlaren voor het aanvragen van bijzondere bijstand. Hij zal het aanvragen, maar de verwachting is dat dit zal worden afgewezen. De hulpverlener van Thuiszorg Beter Thuis Wonen doet een aanvraag voor een bed en elektrische deken (voor mevrouw). De heer en mevrouw hebben geen goed bed meer. Hun waterbed is lek en meneer slaapt op de bank. Hierdoor gaat hij minder vaak naar zijn werk en dat is niet de bedoeling. Mevrouw heeft weke delen reuma en slaapt weinig en slecht.

Het bed is lek en het is goedkoper om een nieuw bed te kopen. Een nieuwe waterzak is duurder.
Mevrouw heeft wel een elektrische deken voor haar lichaam nodig. Ze kunnen een bed en elektrische deken voor € 400,00 (inclusief bezorgkosten) kopen. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 400,00 verstrekt voor de aanschaf van een 2-persoons bed en elektrische deken. De noodzaak is hoog omdat het oude bed lek is en er geen geld is voor een nieuw bed.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

jvk_fondsuitreiking