Elektrische fiets

Mevrouw is een alleenstaande vrouw. Ze heeft een inwonende volwassen zoon en hij betaalt kostgeld. Mevrouw ontvangt een PW-uitkering. Van de belastingdienst ontvangt ze de huur- en zorgtoeslag. Er zijn schulden van bijna € 6.000,-. Hierdoor is een lening bij de kredietbank niet mogelijk. Bijzondere bijstand wordt niet verstrekt. Mevrouw heeft een bewindvoerder. Ze ontvangt weekgeld van € 70,-. Er is een spaarrekening met saldo € 0. De hulpverlener doet een aanvraag voor een elektrische fiets. Er is een medische verklaring ingeleverd. Mevrouw heeft lichamelijk een slechte conditie door onder meer een chronische nieraandoening. Hierdoor is zijn vaak erg vermoeid en lukt het haar niet om conditie op te bouwen. Haar partner, met wie zij jarenlang samenleefde met hun kinderen, is ruim 2 jaar geleden overleden. Mevrouw werd daarna geconfronteerd met nog extra schulden waar zij niet vanaf wist. Voor deze schulden is mevrouw door haar bewindvoerder aangemeld voor een schuldregeling. Zij heeft erg weinig te besteden. Mevrouw heeft geregeld medische afspraken en is hiervoor afhankelijk van openbaar vervoer. Mevrouw zou graag een elektrische fiets willen hebben om zelfredzamer te kunnen zijn en haar conditie verder op te bouwen. Ook zou ze makkelijker naar het ziekenhuis en naar de fysiotherapeut kunnen gaan. Bovendien hoeft ze niet steeds extra geld aan te vragen voor het openbaar vervoer. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 1.200,- verstrekt voor een elektrische fiets.

Tandartskosten

Meneer is een alleenstaande man. Hij ontvangt een PW-uitkering. Er is sprake van CAK inhouding. Van de belastingdienst ontvangt hij de huur- en zorgtoeslag. Er zijn schulden van € 11.227,-. Een lening bij de kredietbank is hierdoor niet mogelijk. De bijzondere bijstand is afgewezen. Meneer heeft een bewindvoerder. Hij ontvangt weekgeld € 70,-. Er is geen spaargeld. De bewindvoerder doet een aanvraag voor tandartskosten. Er is een offerte van € 1.838,37 ingeleverd. De tandarts heeft aangegeven dat het allemaal noodzakelijke behandelingen zijn. De kosten kunnen nog wat verlaagd worden door het trekken van kiezen en tanden door de kaakchirurg te laten doen. Dit wordt vergoed door de basis zorgverzekering. Meneer heeft geen tandartsverzekering. De situatie van meneer was een aantal keer zeer onstabiel door het ontbreken van inkomsten. Hierdoor kon de bewindvoerder geen geld reserveren voor de tandarts. Meneer heeft daarnaast ook problematische schulden en door zijn onstabiele situatie kon de bewindvoerder hem ook nog niet aanmelden voor een schuldregeling. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 1.000,- verstrekt voor de tandartskosten. Het overige benodigde bedrag is vergoed door een ander fonds.

Huishoudelijke apparatuur

Meneer is een alleenstaande man en heeft inkomsten uit werk. Hij werkt via een uitzendbureau en ontvangt het inkomen per week. Er is beslag gelegd op het inkomen. Van de belastingdienst ontvangt hij de huur- en zorgtoeslag. Er zijn schulden van bijna € 59.000,-. Een lening bij de kredietbank is hierdoor niet mogelijk. Meneer heeft geen recht op de bijzondere bijstand. Hij heeft sinds mei 2022 een bewindvoerder. Hij ontvangt weekgeld van € 50,-. Er is geen spaargeld. De bewindvoerder doet een aanvraag voor een wasmachine en koelkast. De wasmachine en koelkast zijn beide vorige week stuk gegaan. Helaas heeft meneer niet genoeg financiële ruimte om een nieuwe koelkast en wasmachine te kopen. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 700,- verstrekt voor een wasmachine en koelkast.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter