Studiefonds Groningen

Heeft u kinderen in het voortgezet onderwijs, op het MBO of wilt u zelf een studie volgen? Hebt u kosten in verband met deze opleiding, waarvoor u geen bijdrage ontvangt van een andere instelling? En ligt uw inkomen rond het minimum? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een bijdrage van het Studiefonds Groningen.

Het Studiefonds is er voor:

  • scholieren in het voortgezet onderwijs jonger dan 18 jaar.
  • leerlingen van 16 of 17 jaar die een MBO-beroeps opleidende leerweg volgen.
  • MBO/HBO/WO-studenten ouder dan 30 jaar.

Bekijk hier het filmpje over het Studiefonds: https://youtu.be/kFJTBOf-BfA

Voor meer informatie en voor een aanvraagformulier kunt u terecht bij het secretariaat van het Studiefonds van de provincie Groningen, 050 – 316 43 21 of studiefonds@provinciegroningen.nl. U vindt ook meer informatie op www.studiefondsgroningen.nl.

Heeft u moeite met lezen en schrijven? Bekijk dan hier het filmpje over het Taalhuis van de Stichting Lezen en Schrijven: www.youtube.com/watch?v=LysHXoCJH 

 

Taalhuis

Heeft u moeite met lezen en schrijven? Bekijk dan hier het filmpje over het Taalhuis van de Stichting Lezen en Schrijven: www.youtube.com/watch?v=LysHXoCJH

In een Taalhuis staan vrijwilligers voor u klaar om te helpen bij lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Kortom, de dingen waar u in de dagelijkse praktijk misschien tegen aanloopt, zoals het gebruik van een OV-chipkaart, internetbankieren of het invullen van een formulier van het Studiefonds.

In vrijwel iedere gemeente in de provincie Groningen is een Taalhuis te vinden.

U belt met 0800 – 023 44 44. De gegevens komen dan terecht bij een Taalhuis bij u in de buurt. Een coördinator van een Taalhuis in de buurt neemt dan contact met u op.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter