Op de middag van donderdag 23 april heeft SUN Groningen zijn jaarlijkse bijeenkomst gehouden. Plaats van handeling was de Vredekerk in Hoogezand.
Over deze Vredekerk bestaat trouwens een aardige anekdote. Pim de Bruijne, nu voorzitter van SUN Groningen, vond, toen hij nog directeur was van Volksbelang, Wonen en Welzijn, dat woningbouwverenigingen zich wel wat meer op het welzijn van de bewoners mochten richten. Zo is eind 2004 op instigatie van Pim de Vredekerk aangeschaft door “ zijn” woningbouwvereniging. Pim haalde Ernst Ottens, toen directeur van Baanvak, nu Hoofd Sociale Zaken en Werk/Werkplein Noord-Groningen, erbij, de heren kenden elkaar overigens nog maar net, en binnen het uur lag er een plan om er iets moois van te maken. Ernst had ergens nog een bedrijfskeuken met inventaris staan en zo is de Vredekerk binnen een paar maanden het wijkcentrum geworden dat het nu nog steeds is.
De jaarbijeenkomst van SUN staat gewoontegetrouw in het teken van het terug- en vooruitblikken. Pim de Bruijne opende deze zonnige dag en blikte onder meer terug op de inkomsten en uitgaven. Zie voor verdere details onder Kernkaart 2014.
Het vooruitblikken op deze dag richtte zich op het broodnodige zoeken naar meer samenwerking, het regelen van korte lijnen en het vermijden van bureaucratie.
Mathilde Stam, directeur Kwartier Zorg en Welzijn, Hoogezand-Sappemeer, liet twee medewerkers van haar organisatie aan het woord (Ina Bouius en Ronald Schilperoort) en Olivier Micheneau, manager bij Noordermaat, Leek, hielden hiervoor, elk op hun eigen wijze, gloedvolle betogen.
Ernst Ottens praatte de middag op aangename en deskundige wijze aan elkaar, en gaf diverse aanwezigen tussentijds het woord.
Zo gaf Kees Creb, de voorzitter van het Hazewinkelfonds aan verbaasd te zijn over het teruglopende aantal aanvragen. Trudy Roffel (MEE) merkte op, dat binnen haar organisatie geen ruimte meer is om aanvragen voor bijvoorbeeld een aangepaste auto in te dienen.
Als afsluiting was er de catering die niet onvermeld mag blijven. Niet alleen om de kwaliteit van de hapjes en drankjes, maar ook omdat hier menig informeel contact gelegd is.