Woninginrichting

Een man heeft een langdurige verslavings- en psychische problematiek. Na een intensieve behandeling bij VNN is hij gestopt met drinken en met hard drugs. In de periode van zijn opname besteedt VNN ook aandacht aan zijn woonsituatie. De woning is namelijk zwaar uitgeleefd en vervuild. Dankzij Werkpro wordt deze schoongemaakt. Bestek, servies en pannen worden weggegooid, allemaal zwaar vervuild. Ook hangen er geen gordijnen meer voor de ramen maar stoffen lappen waardoor de woning een erg ongezellige en armoedige indruk maakt.

SUN Groningen heeft een gift verstrekt voor een keukeninventaris en voor nieuwe gordijnen.

Tandartskosten

Een alleenstaande man zit in een schuldsaneringstraject bij de GKB. Hij is basisverzekerd en kan geen tandartsverzekering afsluiten. Hij heeft inkomsten uit arbeid. Per saldo is zijn bestedingsruimte het bedrag van de beslagvrije voet. Hij heeft een hartafwijking en is daar als kind aan geopereerd. De behandeling en de medicatie van toen hebben geresulteerd in gebitsproblemen. Hij heeft de afgelopen drie jaar geen tandarts meer gezien en zijn gebit is nu in slechte staat. Dit is voor hem gevaarlijk, omdat hij als hartpatiënt geen ontstekingen mag hebben.

Een gespaard bedrag bij de GKB en een aanvullende gift van SUN hebben uitkomst gebracht.

Kosten van een nieuw ID-bewijs

Een man meldt zich op het spreekuur bij de GKB met een spoedaanvraag. Zijn woning dreigt de week erop te worden ontruimd. De GKB neemt contact op met de deurwaarder en stelt een aflossing voor ter voorkoming van de ontruiming. De man is echter niet in het bezit van een ID-bewijs. Dit is wel noodzakelijk voor het opstarten van een traject bij de GKB. Hij heeft geen ruimte in zijn budget voor het aanschaffen van een nieuw legitimatiebewijs. Op verzoek van de GKB verstrekt SUN een gift voor een ID-bewijs en pasfoto’s.

Leefgeld voor vier weken

Het gaat om een alleenstaande moeder met vier kinderen. Zij is niet in staat gebleken haar financiën op een effectieve wijze te beheren. Er zijn schulden waarvan de hoogte nog niet precies bekend is, maar die haar aflossingscapaciteit te boven gaan. Toen ontruiming uit de huurwoning dreigde, heeft de vrouw bij het maatschappelijk werk aangeklopt en is er beschermingsbewind aangevraagd. Door lange wachttijden bij de rechtbank is het bewind pas veel later toegekend. Ondertussen zijn de financiën verder ontspoord, omdat mevrouw onvoldoende inkomsten had en onvoldoende in staat was om de juiste administratieve handelingen te verrichten.

Momenteel lopen er verschillende verrekeningen bij de Belastingdienst. De verwachting is dat zij een maand later weer toeslagen gaat ontvangen. Tot die tijd moet het gezin van € 40,00 weekgeld leven. Dit is te weinig, omdat er ook twee kinderen onder de 2 jaar zijn die luiers nodig hebben. SUN verstrekt de bewindvoerder een gift voor een aanvulling op het weekgeld voor een periode van vier weken.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter