Woninginrichting

Meneer is door zijn ouders op straat gezet. Via de gemeente heeft meneer een woning toegewezen gekregen. Meneer ontvangt een Wajong-uitkering en de toeslagen van de belastingdienst. Het vakantiegeld is ingezet voor een deel van de inboedel. Meneer heeft nog geen koelkast met vriezer. Hij is slecht ter been en een vriezer is noodzakelijk voor grotere voorraden eten. Ook ontbreekt een bed en een matras. Meneer slaapt nu op de bank. Sinds een paar maanden staat meneer onder bewind. Het beschermingsbewind begint nu eindelijk goed te lopen. Er is nog geen ruimte in het budget om te reserveren voor onvoorziene uitgaven. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 350,00 verstrekt voor de aanschaf van een bed, matras en koelkast.

Levensonderhoud

Mevrouw is een alleenstaande moeder. Ze ontvangt een PW-uitkering en hier blijkt beslag op gelegd te zijn. Mevrouw heeft budgetbeheer bij de kredietbank. Uit onderzoek en navraag bij betrokken instanties blijkt dat er zowel op de PW-uitkering als op alle toeslagen van de belastingdienst beslag is gelegd. Hierdoor heeft mevrouw sinds maart een inkomen van € 826,00. Dit bedrag is net voldoende voor het betalen van alle vaste lasten. Aan de belastingdienst is verzocht om de beslagvrije voet met terugwerkende kracht aan te passen. Om (verdere) achterstanden in de huur te voorkomen krijgt mevrouw sinds deze week geen leefgeld uitbetaald. De medewerker van de kredietbank hoopt dat de toeslagen over ongeveer 6 weken weer worden uitbetaald. Door de medewerker van de kredietbank wordt een bedrag van € 70,00 per week voor leefgeld voor de duur van 6 weken gevraagd. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 420,00 verstrekt voor leefgeld.

Babyuitzet

Mevrouw is vanwege haar auditieve en verstandelijke beperking niet in staat om zich goed voor te kunnen bereiden op de komst van haar baby. Via giften van derden heeft zij inmiddels een aantal spullen gekregen, maar het lukt niet om een volledige babyuitzet bij elkaar te krijgen. Om die reden vraagt de hulpverlening een gift van € 500,00 aan bij SUN Groningen en Drenthe. Mevrouw heeft beschermingsbewind en ze ontvangt zak- en kleedgeld. Ze woont intern bij een zorginstelling en ontvangt de nodige zorg. Om zo’n goed mogelijke start voor moeder en kind te creëren heeft SUN Groningen en Drenthe een gift van € 500,00 verstrekt.

Gezinshereniging

Vluchtelingenwerk Noord Nederland doet een verzoek voor een gift van € 1.000,00 voor de nareis van 4 gezinsleden van een meneer die in Nederland woont. Het gaat om meneer zijn vrouw en 3 kinderen. Meneer heeft het niet breed. Hij ontvangt weekgeld van € 47,00. Meneer kan zelf amper rondkomen en hij heeft geen spaargeld. Meneer heeft beschermingsbewind. Er is ook een verzoek ingediend voor het resterende bedrag bij Vluchtelingenwerk (aangezien de vliegtickets boven € 1.000,00 uitkomen). Het is een spoedaanvraag. De familie heeft van de Ethiopische autoriteiten een exit-visum gekregen en deze verloopt op 12 juli 2019. Dit houdt in dat de familie voor deze datum het land uit moet richting Nederland. SUN Groningen en Drenthe heeft met spoed een gift van € 1.000,00 verstrekt voor de vliegtickets. Het overige benodigde bedrag is door Vluchtelingenwerk betaald.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

Kernkaart 2018