Betreft een aanvraag tandartskosten.

Meneer is een alleenstaande man van 50 jaar oud. Hij ontvangt zak- en kleedgeld uitkering en de zorgtoeslag van de belastingdienst. Hij heeft beschermingsbewind en er zijn geen schulden. Een lening zal niet worden verstrekt vanwege het inkomen. De bijzondere bijstand is afgewezen omdat meneer geen aanvullende tandartsverzekering heeft. De hulpverlener doet een aanvraag voor tandartskosten. Er is een begroting van € 1.311,92 ingeleverd. Door de basisverzekering wordt een deel vergoed en meneer kan zelf nog € 100,00 betalen. De aanvraag betreft een bedrag van € 228,00. Het eigen risico is voor 2018 al betaald. Het is noodzakelijk dat de gebitsprothese wordt vervangen door een nieuwe prothese. Het onderprothese past niet meer en van de bovenprothese missen een aantal tanden. Deze prothese drukt op zijn tandvlees. Meneer is genoodzaakt om zachte etenswaren en vloeibare producten te nuttigen. Hierdoor is meneer niet in staat om gezond te eten wat wel van belang is in verband met diabetes type 1. Meneer is afhankelijk van insuline.

SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 228,00 versterkt voor de kosten van de tandarts. Meneer kan dan gezonder gaan eten en heeft geen pijn meer.

Betreft een aanvraag voor een wasmachine en droger.

Meneer is een alleenstaande man van 45 jaar oud. Hij ontvangt een WIA-uitkering en de toeslagen van de belastingdienst. Er ligt beslag op de uitkering en de toeslagen worden verrekend met schulden bij de belastingdienst. Meneer heeft beschermingsbewind bij de GKB. Hij heeft veel schulden van totaal bijna € 60.000,00. Een lening behoort niet tot de mogelijkheden en bijzondere bijstand wordt niet verstrekt. De hulpverlener van Humanitas doet een aanvraag voor een droger en wasmachine voor een bedrag van € 300,00. De wasmachine van meneer is stuk gegaan. Er is contact geweest met de bewindvoerder. Zij gaf aan dat het een krap budget is. Er is geen reservepotje voor de aanschaf van een wasmachine. Het vakantiegeld is in beslag genomen. Door de beslaglegger is rekening gehouden met de beslagvrije voet.

SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 275,00 verstrekt voor de aanschaf van een nieuwe wasmachine. Voor een droger is geen gift verstrekt, want dat is luxe.

Betreft een aanvraag voor woninginrichting.

Aanvraag wordt gedaan voor een alleenstaande vrouw. Mevrouw ontvangt sinds enkele dagen een PW-uitkering. De toeslagen van de belastingdienst zijn aangevraagd. Mevrouw krijgt begeleiding van het WIJ team. Mevrouw staat voor haar schulden onder bewind. Een lening en de bijzondere bijstand zijn afgewezen. De bewijsstukken hiervan zijn bij de aanvraag toegevoegd. Vanwege een onhoudbare thuissituatie, huiselijk geweld, gaat mevrouw scheiden en zal zij op zichzelf gaan wonen met haar zoon. Er is voor mevrouw via urgentie een woning gevonden. Mevrouw kan wat meubels meenemen. De meubels zijn verdeeld tussen mevrouw en haar ex-partner. Alleen heeft mevrouw geen vloer, verf, witgoed, bed (kind) en pannen. Er zijn geen reserves bij de bewindvoerder en momenteel ook geen ruimte in het budget.

Het WIJ team doet nu de aanvraag bij SUN Groningen en Drenthe voor een deel van de inboedel. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 925,00 verstrekt.

Betreft een aanvraag voor gezinshereniging.

Mevrouw is een alleenstaande vrouw van 23 jaar oud. Ze heeft een zoontje van 6 jaar oud. Mevrouw ontvangt een PW-uitkering en de toeslagen van de belastingdienst. Ze heeft een schuld van € 3000,00 en dit betreft een lening voor woninginrichting. Een lening is niet meer mogelijk. Bijzondere bijstand wordt niet verstrekt. De hulpverlener vraagt een gift van € 1.000,00 voor gezinshereniging. De aanvraag voor gezinshereniging is positief afgerond. Mevrouw kan herenigd worden met haar zoontje en 2 zusjes (17 jaar en 11 jaar). De kinderen verblijven in Soedan. In overleg met mevrouw is besloten om IOM te vragen om te helpen i.v.m. de jonge kinderen. Ze helpen de kinderen in Soedan met begeleiding naar vliegveld, toestemming krijgen van Soedanese immigratiedienst en het boeken van de vliegtickets. Het totale bedrag wat International Organization for Migration (IOM) vraagt is € 1.842,58. Het bedrag boven het bedrag van € 1.000,00 wordt door Vluchtelingenwerk vergoed.

Voor mevrouw is het niet mogelijk om te sparen omdat ze de huisvesting en levensonderhoud in Soedan heeft betaald. De zusjes komen nauwelijks uit huis en gaan niet naar school. Het oudste zusje kan niet werken omdat het voor haar niet veilig is zonder begeleiding van ouders of familieleden om zich buiten huis te bewegen. Mevrouw heeft in haar omgeving niemand die haar financieel kan ondersteunen. Haar ouders leven niet meer en verder heeft zij geen familie. Mevrouw was van plan om haar huur niet te betalen om zo het bedrag van € 1.000,00 te kunnen betalen. Gelukkig heeft de hulpverlener van Humanitas dit kunnen voorkomen.

SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 1.000,00 verstrekt, zodat mevrouw herenigt kan worden met haar zoontje en haar 2 zusjes.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter