Huishoudelijke apparatuur

Mevrouw is een alleenstaande vrouw. Ze heeft 2 kinderen en het derde kindje is op komst. Mevrouw ontvangt een PW-uitkering. Van de belastingdienst ontvangt ze alle toeslagen. Mevrouw heeft schulden van totaal € 24.147,-. Een lening bij de kredietbank is hierdoor niet mogelijk. De aanvraag bijzondere bijstand is afgewezen. Mevrouw heeft sinds mei 2019 een bewindvoerder. Ze ontvangt weekgeld van € 75,-. De bewindvoerder doet een aanvraag voor een koelkast en een gasfornuis. Mevrouw heeft op dit moment geen ruimte in de begroting om hiervan huishoudelijke apparaten te betalen. Hierbij wordt deels gespaard door maandelijks te reserveren, maar hier staat momenteel nog weinig geld in de reservering. Daarnaast heeft mevrouw maandelijks veel noodzakelijke kosten voor haar kinderen en lopen er een aantal betalingsregelingen om beslagen te voorkomen. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 550,- verstrekt voor een koelkast en tweedehands gasfornuis.

Gezinshereniging

Meneer is getrouwd en heeft 2 kinderen. Hij ontvangt een PW-uitkering. Van de belastingdienst ontvangt hij de huur- en zorgtoeslag. Meneer heeft een schuld van totaal € 2.664,-. Een lening bij de kredietbank is niet mogelijk en bijzondere bijstand is ook niet mogelijk. Meneer heeft geen spaargeld. De hulpverlener van Vluchtelingenwerk doet een aanvraag voor gezinshereniging en vraagt € 250,- aan. Meneer heeft van de IND het positieve bericht ontvangen dat zijn vrouw en 2 kinderen naar Nederland mogen komen. Het gezin heeft de Syrische Nationaliteit. De familie ontvangt elk moment de visa om naar Nederland te reizen en hoopt dan zo spoedig mogelijk uit te reizen. De standaardticketkosten voor een volwassene vanaf Beiroet naar Amsterdam zijn € 280,-. De standaardticketkosten voor 2 kinderen zijn € 510,-. Het totaalbedrag is € 790,-. Meneer houdt maandelijks geen geld over om te sparen voor de vliegtickets en daarom is het maximale bedrag van € 250,- aangevraagd. Dit is het bedrag dat meneer zelf zou moeten betalen, maar dat lukt niet. Bij het Vluchtelingenfonds is een aanvraag voor € 540,- ingediend. Dit zijn de afspraken die gemaakt zijn met Vluchtelingenwerk en SUN Groningen en Drenthe. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 250,- verstrekt voor de vliegtickets, zodat meneer herenigd kan worden met zijn vrouw en kinderen.

Woninginrichting en huishoudelijke apparatuur

Betreft een aanvraag voor een alleenstaande vrouw met 2 kleine kinderen. Mevrouw ontvangt een PW-uitkering en alle toeslagen van de belastingdienst. Er zijn schulden van ruim € 111.000,- en hiervoor heeft mevrouw een schuldregeling bij de kredietbank. Een lening bij de kredietbank is hierdoor niet mogelijk. De aanvraag bijzondere bijstand is afgewezen. Door de hoge vaste lasten en aflossing aan de schuldregeling is er geen ruimte om te reserveren voor onvoorziene uitgaven. De bewindvoerder doet een aanvraag voor een bank en een wasmachine. De bank is oud, doorgezakt en versleten. De wasmachine is stuk gegaan. Af en toe kan mevrouw haar was bij vrienden doen of ze doet de was met de hand. Dit is niet ideaal met 2 kinderen. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 600,- verstrekt voor een tweedehands bank en een nieuwe wasmachine.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

hanzehogeschool-GroningenDonatie armoedefonds