Woningstoffering en vervoer

Betreft een aanvraag voor het leggen van de vloer en voor een fiets. Meneer heeft in zijn jeugd en jongvolwassen leven veel meegemaakt. Hij is gevlucht uit Syrië. Meneer heeft in het verleden schulden opgebouwd, mede doordat hij de Nederlandse taal nog altijd moeilijk blijkt te vinden. Hiervoor gaat hij weer op cursus. Meneer woont momenteel in een kamer en heeft een woning toegewezen gekregen. Hij ontvangt een PW-uitkering en de toeslagen van de belastingdienst. Er loopt een aanvraag voor WSNP bij de kredietbank. Door de bewindvoerder is er in de afgelopen maanden een bedrag van € 150,00 gespaard. Dit is helaas niet voldoende om de woning in te richten. Een lening bij de kredietbank is niet mogelijk vanwege de schulden. De aanvraag voor bijzondere bijstand is bij de gemeente ingediend. Door de lichamelijk problemen is een fiets voor meneer ook zeer wenselijk. De fiets zal worden gebruikt voor revalidatie van zijn voet en om boodschappen te kunnen doen. Meneer heeft er alles aan gedaan om iemand te vinden die gratis de vloer wil leggen, maar helaas is dit niet gelukt. Meneer heeft wel iemand gevonden die de vloer voor € 250,00 wil leggen. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 1.000,00 verstrekt voor de vloer (inclusief kosten voor het leggen) en een tweedehands fiets.

Gezinshereniging

Meneer is een alleenstaande man. Hij ontvangt studiefinanciering en heeft een bijbaantje. Van de belastingdienst ontvangt hij de huur- en zorgtoeslag. Meneer leent maximaal bij DUO. Een lening bij de kredietbank is niet mogelijk en bijzondere bijstand wordt niet verstrekt. De hulpverlener van Vluchtelingenwerk doet een aanvraag voor gezinshereniging en vraagt een bedrag van € 500,00. Meneer heeft van de IND een beschikking ontvangen dat zijn ouders, 5 broers en zussen naar Nederland mogen komen. De familie verblijft in Addis Abeba. De vliegtickets kosten in totaal € 1.979,00. Meneer heeft zelf een bedrag van € 500,00 kunnen sparen. Door kosten van advocaat heeft meneer niet meer kunnen sparen. Het overige bedrag van € 979,00 is aangevraagd bij Vluchtelingenwerkfonds. Elke maand stuurt meneer € 200,00 naar familie om de huur te kunnen betalen. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 500,00 verstrekt voor de vliegtickets zodat meneer herenigd kan worden met zijn familie.

Woninginrichting, bril en laptop

Mevrouw is een jonge alleenstaande vrouw. Zij ontvangt een PW-uitkering en de toeslagen van de belastingdienst. Mevrouw heeft verschillende lichamelijke en geestelijke problemen. De hulpverlener heeft aangegeven dat mevrouw gemotiveerd is om haar leven weer op de rit te krijgen. Door rugklachten en een versleten matras slaapt mevrouw erg slecht. Een matras wordt niet door de gemeente vergoed. Mevrouw haar bril zit vol krassen en heeft niet meer de juiste sterkte. Hierdoor ervaart mevrouw hoofdpijn. Verder is de laptop van mevrouw niet meer te gebruiken. Deze heeft mevrouw 8 jaar geleden tweedehands gekocht. De laptop biedt mevrouw de nodige afleiding die zij nodig heeft i.v.m. PTSS en depressie. Sinds de laptop onbruikbaar is geworden is die afleiding weggevallen. In de toekomst zou mevrouw, wanneer zij klaar is met haar behandeling, ook graag weer een opleiding gaan volgen. Daarvoor is een laptop noodzakelijk. Er zijn 2 kleine schulden die naast de vaste lasten elke maand worden betaald. Hierdoor is er geen ruimte in het budget voor de bovenstaande spullen. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 600,00 verstrekt voor een matras, bril en laptop.

Huishoudelijk apparatuur

Mevrouw ontvangt een Wajong-uitkering en de toeslagen van de belastingdienst. Mevrouw heeft ongeveer € 60.000,00 aan schulden. De vaste lasten kunnen nauwelijks betaald worden. De wasmachine is sinds een aantal dagen kapot gegaan. De bewindvoerder doet een aanvraag voor een wasmachine. Bijzondere bijstand behoort niet tot de mogelijkheden. Een lening bij de kredietbank is vanwege de schulden niet mogelijk. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 275,00 verstrekt voor een nieuwe wasmachine.

Tandartskosten

Meneer is een alleenstaande man en woont op een woonboerderij. Hij ontvangt een Wajong-uitkering en heeft een bijbaan, maar deze inkomsten worden gekort op de uitkering. Er is geen zicht op meer inkomsten. Van de belastingdienst ontvangt meneer de zorgtoeslag. Er zijn schulden van € 2.658,00 en hierop wordt afgelost. Er is geen spaargeld. De aanvraag bijzondere bijstand is afgewezen en een lening is niet mogelijk. Meneer heeft sinds mei 2018 beschermingsbewind. Meneer heeft al langere tijd last van zijn gebit. De bewindvoerder heeft geprobeerd de kosten via het budget te kunnen betalen, maar dit lukt niet. Vanaf 2019 heeft meneer een tandartsverzekeringspakket 500 bij Menzis. De bewindvoerder doet een aanvraag voor tandartskosten. Een offerte van € 1.371,17 is ingeleverd en het is een nette begroting. De P-codes worden voor 75% vergoed door de basis zorgverzekering. Meneer heeft een tandartsverzekering en hij ontvangt maximale vergoeding van € 500,00 per jaar. Het eigen risico is nog niet helemaal gebruikt en betaald. Een bedrag van € 97,00 moet nog worden betaald. De bewindvoerder heeft aangegeven dat hiervoor geen ruimte is om het bedrag te betalen. SUN Groningen en Drenthe heeft een gift van € 667,00 verstrekt voor de tandartskosten.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

Emmaplein foundation