Gemeente sluit convenant met Stichting Urgente Noden

Inwoners van de gemeente Borger-Odoorn die in ernstige financiële problemen zitten, kunnen binnenkort bij de gemeente een beroep doen op extra ondersteuning. Wethouder Bernard Jansen van de gemeente Borger-Odoorn en Elly Pastoor-Meuleman, voorzitter van de Stichting Urgente Noden (SUN) Groningen en Drenthe ondertekenden daarvoor maandag 20 februari een convenant.

De gemeente Borger-Odoorn ondersteunt mensen die financieel krap zitten op diverse manieren. Om de energiearmoede te verminderen krijgen mensen met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum een energietoeslag. Voor verduurzaming van huizen is voor woningeigenaren met een minimuminkomen een speciale isolatiesubsidie van maximaal 3.500,- euro ingesteld. Daarnaast bestaat de webwinkel Meedoen waar huishoudens met een laag inkomen korting krijgen op de aanschaf van duurzame artikelen als wasmachines, koelkasten en dergelijke. Deze groep inwoners krijgt er daarnaast een eenmalig energiebudget van 500,- euro bij om in de webwinkel Meedoen te besteden aan energiebesparende producten.

Door de samenwerking met Stichting Urgente Noden worden ook de mogelijkheden verruimd voor mensen die sowieso, om wat voor reden dan ook, financieel in de problemen zijn gekomen. Zij kunnen een bijdrage krijgen voor bijvoorbeeld woninginrichting, levensonderhoud en kleding. Het gaat om incidentele bijdragen die passen in een hulpverleningstraject.

Inwoners die een aanvraag willen indienen voor de SUN-bijdrage of hulp willen bij het aanvragen van een budget op de webwinkel Meedoen, kunnen contact opnemen met de Sociale Teams op telefoonnummer 0800-2009, op kantoordagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur. Meer informatie: socialeteamsborgerodoorn.nl.

Recente berichten

Type uw zoekwoord en druk op enter

Donatie GasTerra SUN Groningen/DrentheGemeente Veendam Extra mogelijkheden voor financiële hulp in noodsituaties. SUN Groningen/Drenthe